Buzz

Η «Anora» του Σον Μπέικερ θα ανοίξει τις 30ες Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Ο Σον Μπέικερ «επιστρέφει σπίτι του», εγκαινιάζοντας με τον πιο ταιριαστό τρόπο την επετειακή έκδοση των 30 χρόνων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η «Anora» του Σον Μπέικερ θα ανοίξει τις 30ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει φέτος 30 χρόνια αδιάλειπτης αγάπης για το σινεμά και τους ανθρώπους του από τις 2 έως και τις 14 Οκτωβρίου. H επίσημη έναρξή του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την πανελλήνια πρώτη προβολή του «Anora», της νέας ταινίας του Σον Μπέικερ η οποία ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της από το Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία: Κάννες 2024: Η «Anora» του Σον Μπέικερ δεν είναι η Σταχτοπούτα της Disney

anora

Η επιλογή του «Anora» ως εναρκτήρια ταινία δεν είναι τυχαία, καθώς οι Νύχτες Πρεμιέρας αποτέλεσαν το πρώτο Φεστιβάλ παγκοσμίως που διοργάνωσε πλήρες αφιέρωμα στον χαρισματικό δημιουργό του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Σον Μπέικερ, το 2015 και φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα όλες τις μετέπειτα δημιουργίες του.

sean-baker-aiff-15O Σον Μπέικερ στις Νύχτες Πρεμιέρας, 2015

aiff-poster

Το πλήρες πρόγραμμα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, καθώς και στα επίσημα προφίλ του σε Facebook και Instagram.