Buzz

Ο Ανταμ Ντράιβερ και η Ρούνι Μάρα στο «Annette» του Λεός Καράξ

στα 10

Η πρώτη αγγλόφωνη - περίπου μιούζικαλ - ταινία του Λεός Καράξ βρίσκει τους ιδανικούς πρωταγωνιστές της.

Ο Ανταμ Ντράιβερ και η Ρούνι Μάρα στο «Annette» του Λεός Καράξ
(copyright: Ritesh Uttamchandani)

Το να συνδέεις στην ίδια φράση τη λέξη «φιλόδοξο» και τον Λεός Καράξ είναι σχεδόν υπερβολή, αφού κάθε ένα ξεχωριστά τα πρότζεκτ που τον έκαναν μέσα στα χρόνια έναν από τους πιο πολυσυζητημένους Γάλλους δημιουργούς υπήρξαν κάτι παραπάνω από φιλόδοξα και την ίδια στιγμή ικανά ή να τον αποθεώσουν ή να τον καταστρέψουν για πάντα.

Οπως και το έκαναν. Αγαπημένες ταινίες σε μια μεγάλη ομάδα φανατικών, οι «Εραστές της Γέφυρας» του 1991, για παράδειγμα, υπήρξε στην εποχή της η πιο ακριβή γαλλική παραγωγή, ενώ το ανοικονόμητο «Pola X» του 1999 ανάγκασε το δημιουργό της να εξαφανιστεί για καιρό μετά την καλλιτεχνική και εισπρακτική του αποτυχία.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Λεός Καράξ: Ζήσε σαν αιώνιο παιδί-θαύμα, κάνε σινεμά σαν πυροτέχνημα!

Leos Carax 607 Στα γυρίσματα του «Holy Motors»

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά το «Holy Motors» που θύμισε σε όλους πόσο ανάγκη έχει το σινεμά από την παρουσία του, ο Λεός Καράξ επιστρέφει με αυτό που όλοι περιγράφουν ως την πιο «φιλόδοξη» ταινία του και την πρώτη αγγλόφωνη της καριέρας του.

Οχι ακριβώς μιούζικαλ, το «Annette» θα κοστίσει 15.5 εκατομμύρια δολάρια, θα γυριστεί στην Αμερική, θα πρωταγωνιστούν ο Ανταμ Ντράιβερ, η Ρούνι Μάρα και σε ένα πολύ μικρό ρόλο η Rihanna, ενώ μέρος του soundtrack της ταινίας θα αποτελείται από καινούρια τραγούδια των Sparks, του συγκροτήματος που ξεκίνησε στις αρχές των 70s, αφήνοντας το δικό του στίγμα στo glam rock ακριβώς τη στιγμή που αυτό γινόταν ένα με τα συνθεζάιζερ.

Το ότι η ιστορία του «Annette» αφηγείται μια θυελλώδη ερωτική ιστορία είναι μάλλον κάτι που δεν χρειαζόταν να μας το πεί κανείς, αφού αυτό έκανε με τον πιο ιδιοσυγκρασιακό τρόπο κάθε μικρή η μεγάλη ταινία από τις πέντε μεγαλου μήκους που έχει γυρίσει μέχρι σήμερα ο 55χρονος Λεός Καράξ.

Ανυπομονούμε...

Leos Carax 607

Διαβάστε ακόμη: