Buzz

Αννα Καρένινα η Κίρα Νάιτλι!

στα 10

Αφού καθυστέρησε η...Ντενίση να κάνει την κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής «Αννα Καρένινα», την πρόλαβε ο Τζο Ράιτ, σκηνοθέτης της «Εξιλέωσης» δίνοντας ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για Οσκαρ στην Κίρα Νάιτλι.

Αννα Καρένινα η Κίρα Νάιτλι!

Μαζί της ο Τζουντ Λο ως Αλεξέι Καρένιν, η Κέλι ΜακΝτόναλντ, η Εμιλι Γουάτσον και η Ολίβια Γουίλιαμς θα δώσουν πνοή στο - πιο κλασικό, πεθαίνεις - μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι που ποντάρει να είναι το μεγάλο χαρτί του δεύτερου μισού του 2012

Διασκευασμένο από τον Τομ Στόπαρντ («Βrazil», «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»), το σενάριο θα φέρει τον Τζο Ράιτ στον 19ο αιώνα σε μια ιστορία πάθους και επιβίωσης δίνοντας ταυτόχρονα στην Κίρα Νάιτλι τον μεγαλύτερο - μέχρι στιγμής - ρόλο της καριέρας της.

Η «Αννα Καρένινα» έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση 12 φορές, με πιο αξιοσημείωτες αυτή του 1927 όπου με τον τίτλο «Love» διέθετε την Γκρέτα Γκάρμπο στο ρόλο της Καρένινα αλλά και δύο φινάλε, με το ένα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κοινού για happy end αλλά και αυτή του 1935, πάλι με την Γκάρμπο σε σκηνοθεσία του Κλάρενς Μπράουν. Το 1948 γυρίστηκε μια εκδοχή με την Βίβιαν Λι, ενώ έχουν γυριστεί και αρκετές ρωσικές μεταφορές καθώς και μια αιγυπτιακή.