Φεστιβάλ / Βραβεία

Ανακοινώθηκε η επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον Πρόεδρο Ντάρεν Αρονόφκσι ως μέλη της επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ανακοινώθηκε η επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Βενετίας
O Τοντ Χέινς θα αποφασίσει και αυτός για τον Χρυσό Λέοντα.

Ετσι, δίπλα στον Ντάρεν Αρονόφσκι θα βρίσκονται οι Τοντ Χέινς, ο Αντρέ Τεσινέ, ο Ιταλός σκηνοθέτης Μάριο Μαρτόνε (το τελευταίο του φιλμ «Noi Credevamo» ήταν πέρσι υποψήφιο για τον Χρυσό Λεόντα), η Ιταλίδα ηθοποιός Αλμπα Ροχρβάσερ («Είμαι ο Ερωτας»), ο Ντέιβιντ Μπερν και η Φινλανδή εικαστικός Εζια Λίσα Ατίλα.

Οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν την περσινή επιλογή των βραβείων από τον Πρόεδρο Κουέντιν Ταραντίνο (ανάμεσα τους και η Αριάν Λαμπέντ για το «Attenberg») με κύριο θέμα τους το γεγονός ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης ψήφισε για τον Χρυσό Λέοντα το «Somewhere» της Σοφία Κόπολα λόγω της στενής σχέσης μαζί της, ανάγκασαν τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι να δηλώσει πως η Ιταλική κυβέρνηση πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή της επιτροπής. Πράγμα που φυσικά δεν έγινε, αφού η φετινή επιλογή έγινε εξ ολοκλήρου από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ.

Δείτε εδώ τους τίτλους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ως υποψήφιες ταινίες για τον Χρυσό Λέοντα, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου.