Φεστιβάλ / Βραβεία

«Amour»: Η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, έχει τρέιλερ!

στα 10

Μέχρι τώρα, είχαμε δει μόνο μια φωτογραφία από τα γυρίσματα. Ομως εν όψει των Καννών, το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε επιτέλους αποκαλύπτεται.

«Amour»: Η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, έχει τρέιλερ!

Την τελευταία φορά που ο Χάνεκε βρέθηκε στις Κάννες με την «Λευκή Κορδέλα», έφυγε από το φεστιβάλ με τον Χρυσό Φοίνικα. Δεν ξέρουμε ποιες μπορεί να είναι οι φιλοδοξίες του για φέτος, όμως το τρέιλερ της καινούριας του ταινίας μας προετοιμάζει για μια ταινία υπόκωφα συγκλονιστική.

Και μόνο λίγα πλάνα από τα πρόσωπα των εξαιρετικών ηθοποιών του, το χαμένο βλέμμα του Ζαν Λουί Τρεντινιάν και της Εμανουέλ Ριβά (ναι, είναι η «Αυτή» από το «Χιροσίμα Αγάπη Μου» του Αλέν Ρενέ), τα δακρυσμένα μάτια της Ιζαμπέλ Ιπερ, αρκούν για να μας φέρουν περιοχή όπου η συναισθηματική πυξίδα μας μοιάζει να αποπροσανατολίζεται.

Μόνο που φυσικά σε μια ταινία του Χάνεκε δεν είσαι ποτέ σίγουρος τι ακριβώς να περιμένεις (εκτός από σπουδαίο, καίριο σινεμά) και το «Amour» ακόμη κι αν μας δείχνει το πρώτο του τρέιλερ δεν σημαίνει ότι δεν κρατά κάποια (προφανώς αρκετά), από τα μυστικά του για την αίθουσα.

To press book του δεν περιέχει τίποτα περισσότερο από τα βιογραφικά των συντελεστών, τεχνικές λεπτομέρειες και μια σύντομη περίληψη : «Ο Ζορζ και η Αν είναι ογδοντάρηδες, καλλιεργημένοι, συνταξιούχοι δάσκαλοι μουσικής. Η κόρη τους που είναι επίσης μουσικός, ζει στο εξωτερικό με την οικογένειά της. Οταν η Αν θα πάθει ένα εγκεφαλικό, η αγάπη τους θα δοκιμαστεί σοβαρά».

Διαβάστε περισσότερα για το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε

Προς το παρόν αρκεστείτε σ' αυτό, στις πρώτες φωτογραφίες και το τρέιλερ και αναμείνατε εντυπώσεις σε λίγες μέρες όταν το φιλμ θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

Μάθετε τα πάντα για το 65o Φεστιβάλ, στο ειδικό τμήμα του Flix για τις Κάννες.