Industry

Αμερικάνικο box office. Η εκδίκηση του σινεμά για ενηλίκους

στα 10

Για τρίτη εβδομάδα το «Gravity» βρίσκεται στην κορυφή, με δεύτερο το «Captain Phillips».Ταινίες για ενήλικους πρώτες στην λίστα των πιο εμπορικών; Να κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Αμερικάνικο box office. Η εκδίκηση του σινεμά για ενηλίκους

Μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες το φιλμ του Αλφόνσο Κουαόν έχει αναδειχθεί σε μια από από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς φτάνοντας ήδη σε εισπράξεις τα 170 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Αμερική.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την πρώτη θέση στο Box Offixe και μάλιστα με ελάχιστη πτώση από την προηγούμενη συγκεντρώνοντας 31 εκατομμύρια. Στη δεύτερη θέση το «Captain Phillips» κράτησε επίσης γερά, με 17.3 εκατομμύρια, φτάνοντας στις πρώτες δέκα μέρες της πορείας του στις αίθουσες 53,3 εκατομμύρια.

Το ρημέικ της «Carrie» ήρθε τρίτο, λίγο πιο κάτω με 17 εκατομμύρια, ενώ το «Βρέχει Κεφτέδες 2» βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Το «Escape Plan» ακόμη κι αν είχε πολύ πιο υψηλές φιλοδοξίες και δυο κάποτε σταρ στην θέση των πρωταγωνιστών (τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε), αλλά άνοιξε απογοητευτικά με 9,8 εκατομμύρια μόλις.

Η μεγαλύτερη αποτυχία της εβδομάδας όμως ήταν δίχως αμφιβολία το «Fifth Estate», η ταινία για το «WikiLeaks» που άνοιξε σε 1769 αίθουσες για να συγκεντρώσει μόλις 1,7 εκατομμύρια κάνοντας το χειρότερο άνοιγμα της χρονιάς.

Το φιλμ μπορεί να έκανε συμπαθητικές εισπράξεις στις μεγάλες αμερικάνικες πόλεις αλλά στην υπόλοιπη Αμερική κυριολεκτικά δεν κουνήθηκε φύλλο, αφού οι θεατές της μέσα Αμερικής, μοιάζουν να μην έχουν ιδέα, ή να μη δίνουν δεκάρα για το τι είναι το WikiLeaks και ο Τζούλιαν Ασανζ.

Πάντως το WikiLeaks μποϊκόταρε ενεργά την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες προτείνοντας στους υποψήφιους θεατές του «αντί να δουν μια ταινία προπαγάνδας του Χόλιγουντ, να δουν στη θέση του το ντοκιμαντέρ “Mediastan”» το οποίο το site διέθετε δωρεάν για download τις δύο προηγούμενες μέρες στους θεατές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε το τρέιλερ του « Mediastan» πιο κάτω