Buzz

H νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν έχει τίτλο «Roma» και είναι το όνειρο ζωής του

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει επιτέλους σπίτι του. Κι εμείς το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι το πόσο πολύ μας έχει λείψει.

H νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν έχει τίτλο «Roma» και είναι το όνειρο ζωής του

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που είδαμε το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και όλα αυτά τα χρόνια ο σκηνοθέτης κρατούσε σιγή ιχθύος όσον αφορά την καινούργια του ταινία. Αλλά, επιτέλους, σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Μεξικό, ο Κουαρόν αποκάλυψε ότι η νέα του αυτή ταινία ονομάζεται «Roma», θα πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, και η παραγωγή της έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ήδη είχαν ακουστεί αρκετές φήμες για την επιστροφή του Κουαρόν στην γενέτειρά του, 15 χρόνια από τότε που μας έδωσε το «Θέλω και τη Μαμά σου», η οποία ταινία έβαλε το σκηνοθέτη στο επίκεντρο της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Δεν έχουν γίνει και πολλά γνωστά για την ταινία, πέραν του ότι θα ακολουθεί μια μεσοαστική οικογένεια στην πόλη του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα: Οι κριτικοί ψηφίζουν τις 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα!

cuaron

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κουαρόν είπε το πόσο σημαντικό ήταν γι’ αυτόν να διηγηθεί αυτή την ιστορία: «Επιστρέφοντας στην γενέτειρά μου με αυτή την συγκεκριμένη ταινία, ήταν κάτι το πολύ προσωπικό, γιατί διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’70 με πολλά στοιχεία και εμπειρίες από την παιδική μου ηλικία.»

Ο 55χρονος Κουαρόν είπε επίσης πως η ταινία λέγεται «Roma» λόγω του πως ο ίδιος έχει βιώσει όλες αυτές τις αλλαγές της πόλης του Μεξικού τις τέσσερις αυτές τελευταίες δεκαετίες. Επίσης η ταινία του θα συμπεριλαμβάνει και ένα σημαντικό γεγονός, την σφαγή γνωστή ως Corpus Christi όπου στρατιώτες σκότωσαν φιλελεύθερους φοιτητές σε μια διαδήλωση.

Ο Κουαρόν δεν παρέλειψε να πει και τον λόγο για τον οποίο επέστρεψε στο Μεξικό μετά από όλα αυτά τα χρόνια: «μπορεί να ζω στο εξωτερικό αλλά σκέφτομαι συνέχεια το Μεξικό, και ως γνήσιος Μεξικανός πάντα έχω γνώση για το τι συμβαίνει στην χώρα μου… Επιστρέφοντας στο Μεξικό για να κάνω ταινίες ήταν μια αναγκαιότητα.»

Διαβάστε ακόμα: Mi Amigo Alfonso Cuarón. Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου γράφει ένα κείμενο γεμάτο αγάπη για τον φίλο του και πικρία για το Χόλιγουντ

cuaron

Τέλος αποκάλυψε πως γύρισε την νέα του ταινία σύμφωνα με κάτι που του είχε πει ο στενός του φίλος και συνεργάτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: «Ο Ντελ Τόρο μου είχε πει ότι μερικές ταινίες είναι σαν ένα κουτί δημητριακών με δωράκι μέσα τους, γιατί όταν είσαι παιδί, πρέπει να τα φας όλα για να δεις τι κέρδισες. Το "Gravity" για μένα ήταν το παιχνίδι, και έκανα την συγκεκριμένη ταινία για να επιστρέψω στο Μεξικό και να γυρίσω την ταινία που πάντα ονειρευόμουν.»

Το «Roma» θα κυκλοφορήσει το 2018 αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το καστ της ταινίας, αν και πληροφορίες θέλουν τον Κουαρόν να έχει χρησιμοποιήσει ντόπιους ηθοποιούς.

Διαβάστε ακόμα:

cuaron