Buzz

Αλέξις Ρόκμαν: ο εικαστικός πίσω από τις υπέροχες εικόνες του «Life of Pi»

στα 10

Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, ο αμερικάνος ζωγράφος δημιουργεί τις δικές του ιδιαίτερες απεικονίσεις μιας «ψυχεδελικής φυσικής ιστορίας» όπως τις αποκαλεί. Κάτι από αυτές, μεταφέρεται τώρα στην μεγάλη οθόνη.

Αλέξις Ρόκμαν: ο εικαστικός πίσω από τις υπέροχες εικόνες του «Life of Pi»
O Αλέξις Ρόκμαν επί το έργον

Δημιουργώντας έργα που θα ταίριαζαν σε μια εναλλακτική ανάγνωση της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, ή σε μια μετά-αποκαλυπτική ανάγνωση της φυσικής μας ιστορίας, ο Αλέξις Ρόκμαν έχει χαράξει την δική του, ιδιαίτερη πορεία στο τοπίο της σύγχρονης αμερικάνικης τέχνης.

Ενας από τους θαυμαστές της δουλειάς του, είναι προφανώς κι ο Ανγκ Λι, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την μεταφορά του βιβλίου του Γιαν Μαρτέλ «Life of Pi» στην μεγάλη οθόνη, ζήτησε την βοήθεια του καλλιτέχνη, για να τον βοηθήσει να συλλάβει κάτι από τις ιδιαίτερες εικόνες που περιέχει το βιβλίο που δεν είναι απλά μια ιστορία επιβίωσης ενός αγοριού σε μια σωσίβια λέμβο παρέα με έναν τίγρη.

Στην διάρκεια της απόπειράς του να επιβιώσουν και να συνυπάρξουν, μόνοι στην απεραντοσύνη του ωκεανού, ο Πι και ο τίγρης, αποκτούν στην πορεία ένα κοσμικό σχεδόν δέσιμο που στην ταινία απεικονίζεται σε μια σεκάνς γεμάτη από εντυπωσιακές εικόνες, δημιουργημένες με την βοήθεια των ειδικών εφέ, αλλά και χάρη στην φαντασία του Ρόκμαν.

Από το 2009 που ξεκίνησαν να συνεργάζονται, ο Ρόκμαν δημιούργησε εκατοντάδες σκίτσα που απεικόνιζαν υπαρκτά ή φανταστικά πλάσματα της θάλασσας. Αυτές οι ακουαρέλες σε μαύρο χαρτί αποτελούν μια καινούρια τεχνική για τον ζωγράφο, ο οποίος άντλησε την έμπνευση του από την παιδική του έμμονη με το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αλλά πέρασε τις επιρροές του μέσα από το δικό του δημιουργικό φίλτρο.

Περιμένοντας να δούμε πως η τέχνη του ενσωματώθηκε στο φιλμ του Ανγκ Λι, δείτε πιο κάτω μερικά από τα έργα του Ρόκμαν.

pipipipi

Δείτε ακόμη: