Buzz

Ακούστε τo τραγούδι των Green Day για τη «Χαραυγή: Μέρος 2» και δείτε μία ακόμα σκηνή

στα 10

Το πρώτο τραγούδι του soundtrack του «The Twilight Saga: Χαραυγή Μέρος 2» υπογράφουν οι Green Day και μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Ακούστε το και δείτε μία ακόμα σκηνή, όπου τα βαμπίρ προσπαθούν να εκπαιδεύσουν την Μπέλα να συμπεριφέρεται ακόμα σαν... άνθρωπος.

Ακούστε τo τραγούδι των Green Day για τη «Χαραυγή: Μέρος 2» και δείτε μία ακόμα σκηνή

Πριν από λίγες ώρες οι Green Day κυκλοφόρησαν το επίσημο βίντεο του «The Forgotten», του κεντρικού τραγουδιού της «Χαραυγής: Μέρος 2» στο αμερικανικό MTV. Στο βίντεο τα μέλη του συγκροτήματος ηχογραφούν στο στούντιο, ενώ ταυτόχρονα σκηνές της ταινίας αποκαλύπτουν εικόνες της νέας ζωής της Μπέλα ως βαμπίρ.

Το τραγούδι των Green Day είναι προσαρμοσμένο στο target group κοινό των Twilight ταινιών: μπαλάντα, χωρίς τον σκληρό ηλεκτρικό τους ήχο, αλλά μάλλον με κεντρικό άξονα στο μεγάλο φινάλε του κινηματογραφικού blockbuster franchise και για αυτό ο τόνος είναι ελεγειακός και θλιμμένος. Ταυτόχρονα οι στίχοι είναι σαν να ετοιμάζουν την Μπέλα για την απόλυτη τελική αναμέτρηση της ταινίας «Don’t look away/ From the arms of a bad dream/ Don’t look away/ Sometimes you’re better lost than to be seen»...

Η ιδέα των punk rockers να ντύσουν μουσικά το φινάλε του Twilight ήρθε πάντως σαν έκπληξη. Δεν μπορούμε να τους φανταστούμε να παίζουν live, ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια τους κάτι τέτοιο, αλλά περί ορέξεως...

«Οταν μας πρότειναν να πάρουμε μέρος στο soundtrack της ''Χαραυγής: Μέρος 2'' συμφωνήσαμε αμέσως γιατί οι ταινίες είναι μέρος ενός εξωπραγματικού πολιτισμικού φαινόμενου» εξηγεί ο μπασίστας του γκρουπ. «Επίσης, πάντα εντυπωσιαζόμασταν με τη δουλειά που έπεφτε στη δημιουργία των Twilight soundtracks - έχουν τέλεια παραγωγή!»

Αλλοι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο soundtrack από ό,τι μαθαίνουμε: η Κριστίνα Πέρι (συμμετείχε και στο πρώτο μέρος της «Χαραυγής» με το τραγούδι «A Thousand Years»), Ελ Γκούλντινγκ κι η ηθοποιός των Twilight Νίκι Ριντ σε ντουέτο με τον σύζυγό της Πολ ΜακΝτόναλντ.

Δείτε τους Green Day στο επίσημο βίντεο του «The Forgotten»:


.

Αλλη μία σκηνή ξεπήδησε χθες το βράδυ: η νέα οικογένεια της Μπέλα προσπαθεί να της μάθει να συμπεριφέρεται ξανά ανθρώπινα, καθώς η βαμπιρένια φύση της τώρα είναι αδύνατον να κρυφτεί.

Δείτε τη και διαβάστε τα πάντα για τη «Χαραυγή: Μέρος 2» εδώ