Industry

Ακόμα κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει φάει χυλόπιτα

στα 10

Αισθάνεστε ότι κάποιος κλείνει την πόρτα στα μεγαλύτερα δημιουργικά σας όνειρα; Δεν πειράζει, έχει συμβεί και στις καλύτερες κινηματογραφικές οικογένειες!

Ακόμα κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει φάει χυλόπιτα

Οταν βρισκόταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπως ο ίδιος εξηγεί σε συνέντευξή του στη Daily Mail, είχε μόνο ένα όνειρο: να σκηνοθετήσει μία ταινία Τζέιμς Μποντ! Ηταν ακόμα 25 χρόνων κι είχε προκαλέσει αίσθηση με το «Duel». Ηταν η αρχή του ’70 και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» απείχαν αρκετά.

Αποφασιστικός και φιλόδοξος, ο νεαρός Σπίλμπεργκ απευθύνθηκε μόνος του στον Κάμπι – Αλφρεντ – Μπροκόλι, τον δοξασμένο παραγωγό των ταινιών του 007 και του ζήτησε να του εμπιστευθεί την επόμενη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ. Η απάντηση του Μπροκόλι ήταν… σαφής: «Οχι.»

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βέβαια εν καιρώ απέκτησε το δικό του franchise, τον «Ιντιάνα Τζόουνς» και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Αλλά… κάποιες πλευρές δε γιατρεύονται ποτέ!

Να τι λέει ο Σπίλμπεργκ σχετικά: «Οταν ξεκίνησα να κάνω ταινίες, το μόνο franchise που μ’ ενδιέφερε και ήθελα ν’αποτελέσω μέρος του, ήταν ο Τζέιμς Μποντ. Ημουν τηλεοπτικός σκηνοθέτης και το όνειρό μου ήταν να κάνω καμιά ταινιούλα να βγάλω λίγα λεφτά και μετά να με πάρει ο Κάμπι Μπροκόλι και να μου ζητήσει να σκηνοθετήσω την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Αλλά ποτέ δεν κατάφερα να τον πείσω να με προσλάβει. Και τώρα, δυστυχώς, τους πέφτω πολύ ακριβός!»

Είπαμε σπουδαίος σκηνοθέτης, δεν είπαμε και… ανώτερος άνθρωπος!

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τον πολυαναμενόμενο «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Skyfall», τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ που... δε σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ!