Buzz

Ακαταμάχητες. Ανήθικες. Αθάνατες. Poster (και φωτογραφίες) για το «Byzantium» του Νιλ Τζόρνταν

στα 10

Τόσο μεγαλοπρεπής και γοτθική, τόσο ονειρική και λυρική, τόσο σκοτεινή και «κόκκινη» υπόσχεται να είναι και η ίδια η ταινία: η αφίσα του «Byzantium» είναι απλά υπέροχη.

Ακαταμάχητες. Ανήθικες. Αθάνατες. Poster  (και φωτογραφίες) για το «Byzantium» του Νιλ Τζόρνταν

Περιμέναμε την φράση «από τον σκηνοθέτη του “Συνέντευξη μ Εναν Βρικόλακα”», να βρίσκεται εκεί με μεγάλα γράμματα, αφού η ιστορία έχει μια ακόμη φορά να κάνει με βαμπίρ, ακόμη κι αν εδώ η προσέγγιση είναι διαφορετική και αμφίβολα πολύ πιο «θηλυκή».

Βασισμένο στο βιβλίο της της Αντζελα Κάρτερ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία δυο άφραγκων νεαρών γυναικών της Ελενορ και της Κλάρα, που έχοντας γίνει μάρτυρες σε ένα έγκλημα, το σκάνε σε μια μάλλον παρελθούσης δόξας, παραλιακή πόλη.

Μένουν σε φτηνά ξενοδοχεία και η Κλάρα προσπαθώντας να βρει χρήματα αναγκάζεται να πουλήσει το κορμί της. Οταν γνωρίζει τον Νόελ έναν νεαρό που είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού, κακόφημου ξενοδοχείου με το όνομα Byzantium, μετακομίζουν μαζί του και γρήγορα μεταμορφώνουν τα δωμάτιά του σε αυτά ενός αυτοσχέδιου μπορντέλου.

Εν τω μεταξύ η Ελινορ, αθώα σχεδόν αφελής, γνωρίζει τον Φρανκ, έναν νεαρό με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο πνεύμα για τη ζωή κι ο οποίος ζητά να μάθει την αλήθεια γι αυτήν. Ετσι η Ελινορ του αποκαλύπτει ότι αν και μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερή της, η Κλάρα είναι στην πραγματικότητα η μητέρα της. Του λέει επίσης ότι έχει γεννηθεί το 1804, αλλά ότι είναι μόλις δεκάξι. Του εξομολογείται ότι πρέπει να πίνει ανθρώπινο αίμα για να μείνει ζωντανή, το ίδιο και η μητέρα της.

Και κάπου εκεί, οι άνθρωποι της μικρής, ήσυχης αυτής πόλης αρχίζουν να πεθαίνουν. Και το παρελθόν από το οποίο προσπαθούσαν να ξεφύγουν τις προφταίνει ξανά...

Η Τζέμα Αρτερτον είναι η Κλάρα, η Σίρσα Ρόναν η κόρη της Ελινορ, ο Τζόνι Λι Μίλερ ο Νόελ και ο Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς ο Φρανκ. Κι αυτή είναι μια από τις ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε τους επόμενους μήνες...

Κλικ στο gallery για ολόκληρη την αφίσα και τις φωτογραφίες.