Buzz

Ακαδημία το νου σου! Τα blogoscars επιστρέφουν...

στα 10

Είσαι blogger; Αγαπάς το σινεμά; Και θες με οποιονδήποτε τρόπο να έχεις άποψη για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς; Τα blogoscars είναι η δική σου μεγάλη ευκαιρία να στρώσεις εσύ το κόκκινο χαλί στο οποίο θες να περπατήσεις!

Ακαδημία το νου σου! Τα blogoscars επιστρέφουν...

Τα blogoscars διοργανώθηκαν πρώτη φορά περσι (με τίτλο: Blogovision: The Movies), με τη συμμετοχή 70 Ελλήνων bloggers. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ανάγκη που τα γέννησε ήταν η αντίδραση στο θρίαμβο του «Λόγου του Βασιλιά» στην περσινή απονομή των βραβείων Οσκαρ.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε: ο «Μαύρος Κύκνος» έφυγε από την πρώτη ψηφοφορία των bloggers με τέσσερα βραβεία (ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' Γυναικείου Ρόλου στη Νάταλι Πόρτμαν, Β' Γυναικείου Ρόλου στη Μίλα Κούνις), αλλά - όπως αναμενόταν - η δίκαιη κρίση τους δεν μπόρεσε να αγνοήσει τον Κόλιν Φερθ που (άραγε το γνωρίζει;) ανάμεσα στα τόσα βραβεία που πήρε πέρσι θα πρέπει να μετράει και αυτό των blogoscars...

Η δεύτερη χρονιά των blogoscars, βρίσκει την οργανωτική επιτροπή αποφασισμένη να κάνει τα βραβεία της ένα θεσμό για το ελληνικό internet και μόλις ανακοίνωσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα blog, όχι απαραίτητα δικό σας, αφού μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον φίλο σας να σας φιλοξενήσει στη σελίδα του και φυσικά να τηρήσετε με στρατιωτική πειθαρχία τους κανονισμούς της επιτροπής.

Οι κατηγορίες στις οποίες ψηφίζετε είναι οι βασικές (Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Α' Ανδρικός Ρόλος, Α' Γυναικείος Ρόλος, Β' Ανδρικός Ρόλος, Β' Γυναικείος Ρόλος) συν η προαιρετική της Καλύτερης Μουσικής. Η ψηφοφορία ξεκινάει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (φέτος πριν από την απονομή των Οσκαρ που θα γίνει στις 26 του μήνα) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την εβδομάδα μετά τα Οσκαρ από τις 29/2 εώς το Σάββατο 3 Μαρτίου, ώστε να υπάρξει χρόνος να γίνει σωστή καταμέτρηση των ψήφων.

Η οργανωτική επιτροπή των blogoscars αποτελείται από τους @Manolis (gkoultouroblog), @Rebelli0n (strangeloop), @Dimitrisdx (theOriginalDimitrisDX) και @Dark_Tyler (Dirk Taylor) η οποία από σήμερα και για ένα μήνα σταματάει σχεδόν όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της προκειμένου να φανεί αντάξια της αποστολής της!

Ο,τι χρειάζεστε για να συμμετάσχετε στα blogoscars θα το βρείτε στο ολοκαίνουργιο επίσημο site blogoscars.gr, εκεί όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα συνέβησαν πέρσι, στην πρώτη ψηφοφορία και απ' όπου καθημερινά θα μαθαίνετε πληροφορίες για τη διεξαγωγή της φετινής ψηφοφορίας.

Δείτε στο gallery την αφίσα των φετινών blogoscars με την υπογραφή του κομίστα Δημήτρη Κάσδαγλη.