Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για 11η χρονιά

στα 10

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF διεξάγεται φέτος από τις 8 μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Studio και στο BlackBox Theater Cinema.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για 11η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF επιστρέφει για 11η συνεχόμενη χρονιά από τις 8 μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου στον Ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο και στο BlackBox Theater Cinema.

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF περιλαμβάνει 100 ταινίες με 80 πρεμιέρες από 30 χώρες. Μυθοπλασία, μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, νέοι σκηνοθέτες, πειραματικές ταινίες, animation, video art, video dance.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια στην επίσημη σελίδα του AIDFF στο Facebook.

aidff

Το φεστιβάλ, όπως ενημερώνει στο δελτίο Τύπου, _«εξασφάλισε ταινίες προερχόμενες από μια νοητή γεωγραφική βεντάλια, πετυχαίνοντας μια πολυφωνία και δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να απολαύσουν διαφορετικές κουλτούρες σε διαφορετικά τοπία, πολιτιστικές αναφορές, ιδιαίτερα ταξίδια μνήμης οικολογικής ευαισθητοποίησης, με όλα τα κοινωνικά μας θέματα να έχουν αναφορά στο παρελθόν, στο σήμερα αλλά και στο αύριο.»

«Το φεστιβάλ κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες από όλον τον κόσμο με δεκάδες πρεμιέρες, που έχουν ως αντικείμενο την προβολή του σύγχρονου κινηματογραφικού έργου και τη συνεχή ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και του κοινού. Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης. Με λεπτομερή σχεδιασμό της ταυτότητας του κατάφερε σε αυτά τα χρόνια να γίνει αγαπημένος προορισμός των απανταχού κινηματογραφιστών. Μέσα, λοιπόν, από αυτήν τη συνθήκη δημιουργείται σταθερά μία νέα γενιά δημιουργών με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.»

aidff

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας απέκτησε πιστοποίηση EFFE label 2019-2022, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Τέχνης (EFA). H πιστοποίηση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωκοινoβούλιο. | Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ | Το φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια στην επίσημη σελίδα του AIDFF στο Facebook.