Buzz

Αγοράστε το αλλά μην το χρησιμοποιήσετε όπως στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»!

στα 10

Μια ρέπλικα από το τεράστιο γλυπτό που απεικόνιζε ένα πέος και χρησιμοποιήθηκε για μια από τις πιο αποτρόπαιες σκηνές στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ πουλιέται στο Amazon έναντι ενός αξιοσέβαστου ποσού. Ή είσαι συλλέκτης ή δεν είσαι...

Αγοράστε το αλλά μην το χρησιμοποιήσετε όπως στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»!

Στην εποχή μας δεν μοιάζει πλέον με κάτι αξιοπερίεργο, αλλά πίσω στις αρχές των 70s ένα γλυπτό που απεικονίζει ένα πέος που καταλήγει σε γυναικεία οπίσθια δεν ήταν κάτι συνηθισμένο και σίγουρα ήταν κάτι που είχε φτιαχτεί για να σοκάρει.

Φτιαγμένο από τον Ολλανδό εικαστικό Χέρμαν Μάκινκ, το «Rocking Machine», όπως είναι και η επίσημη ονομασία του, δεν κατασκευάστηκε ειδικά για το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, όπως δηλώνει ο ίδιος ο δημιουργός του: «Βρισκόταν στο στούντιο μου εκείνη την εποχή και ο Κιούμπρικ όταν το είδε ήθελε να το χρησιμοποιήσει στην ταινία γιατί είχε το φουτουριστικό λουκ που αυτός και η σύζυγός του αναζητούσαν για την ταινία. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές των 70s, οι καλλιτέχνες που είχαμε για βάση το Λονδίνο, νιώθαμε τελείως μέσα στη μόδα. Δεν θέλαμε τόσο να πολεμήσουμε το καθεστώς αλλά να σοκάρουμε. Η ποπ αρτ βρισκόταν στο απόγειό της και το ίδιο και η σεξουαλική επανάσταση, οπότε συνδύασα ένα πέος με ένα γυναικεία οπίσθια από γυαλί. Με εξέπληξε το γεγονός πως έκανε μια περίεργη κίνηση, έτσι κι εγώ υπερέβαλα με το να προσθέσω κι άλλο βάρος σε διάφορα σημεία.»

2 Ο Στάνλει Κιούμπρικ μαζί με το «Rocking Machine» στα γυρισματα της ταινίας

Η αξία του βέβαια μέσα στην ταινία δεν θα ήταν όμως μόνο διακοσμητική, αλλά σε μια προσπάθεια του Κιούμπρικ να σοκάρει ακόμη περισσότερο και από το ίδιο το γλυπτό, το έδωσε στον Αλεξ (Μάλκολμ ΜακΝτάουελ) για να το χρησιμοποιήσει σε μια από τις πιο αποτρόπαιες σκηνές της επαναστατικής δράσης του.

Η Medicom Toy Life Entertainment έφτιαξε μια ρέπλικα του «The Rocking Machine» και την πουλάει στο Amazon για το ποσό των 1800 δολαρίων περίπου (δείτε περισσότερα εδώ), οπότε μπορείτε από τώρα να σκέφτεστε που ακριβώς ταιριάζει στο σαλόνι σας.

2

Δείτε ωστόσο την διάσημη σκηνή από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» για να το ξανασκεφτείτε:


Διαβάστε περισσότερα για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ εδώ.