Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενας κόσμος FutuRetro animation στο 18ο Athens Digital Arts Festival

στα 10

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) κοιτάζει το μέλλον από το παρελθόν και ανάμεσα στο πληθωρικό του πρόγραμμα αφιερώνει στο πολυσύμπαν του animation.

Flix Team
Ενας κόσμος FutuRetro animation στο 18ο Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.

Tο Φεστιβάλ θα είναι και φέτος υβριδικό, καθώς θα διεξαχθεί και online το φθινόπωρο του 2022, εξερευνώντας και στις δύο εκδοχές του τη θεματική «FutuRetro».

Για αυτή τη χρονιά, η επιμελητική ομάδα του ADAF επέλεξε να στραφεί στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος. To πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτελείται και φέτος από τις ήδη γνώριμες κατηγορίες του: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που μας έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAF MUSIC.

Αναζητήστε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ADAF και το επιμελητικό σημείωμα για τη φετινή θεματική του 18ου Athens Digital Arts Festival, «FutuRetro» στο επίσημο site του Athens Digital Arts Festival και στους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter, το Instagram και τα κανάλια του στο YouTube και το Vimeo.


Ειδικά για το φετινό τμήμα των ταινιών animation, το Athens Digital Arts Festival έχει επιλέξει συλλογές απ' όλον τον κόσμο και σε συνεργασία με τα σημαντικότερα φεστιβάλ animation στον κόσμο, εξερευνώντας όλες τις πτυχές μιας τέχνης που συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Mechanics of Dreaming

It Is A Monochrome World | 63' | Στη συλλογή έργων «It Is A Monochrome World» περιλαμβάνονται ταινίες animation μικρού μήκους, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου με ασπρόμαυρη παλέτα. Πρόκειται για μια μια παραπομπή στον παλιό κινηματογράφο, καθώς συχνά στα έργα προσδίδονται νουάρ στοιχεία και τεχνικές.

Muedra

An Ode To Stop-Motion Animation | 59' | Η συλλογή «An Ode To Stop-Motion Animation» είναι ένα αφιέρωμα στην πρωτοπόρα τεχνική του stop- motion, η οποία από την απαρχή κιόλας της παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

οκ

Dis-Futuro-Topia | 57' | To «Dis-Futuro-Topia» είναι μια ωδή στο δυστοπικό μέλλον. Τα στοιχεία του φουτουρισμού και της αναπάντεχης καταστροφής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων που παρουσιάζονται, αποτελώντας αυτόματα τροφή για σκέψη πάνω στη συμπεριφορά μας απέναντι στους συνανθρώπους και το περιβάλλον μας.

emty

Music Production Meets Animation, vol.3 | 55' | Έπειτα από δύο επιτυχημένες χρονιές, η συλλογή έργων Music Production Meets Animation, έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Athens Digital Arts Festival, ώστε να παρουσιάσει στο κοινό animated video clips από όλο τον κόσμο και από κάθε μουσικό είδος.

wounded

A Feminine Urge | 40' | Μια συλλογή έργων αφιερωμένη στους αγώνες και στις μάχες των γυναικών, με στόχο όχι απλά να σκιαγραφήσει μόνον τη βία και τις διακρίσεις εναντίον τους, αλλά να τις ενδυναμώσει και να τις υποστηρίξει.

black cat

The Dark And The Wicked | 50' | Μια σειρά έργων κινουμένων σχεδίων βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες σου -ή από ένα βιβλίο θρίλερ.

ραφ

Living For Peace | 68' | Στους δύσκολους καιρούς τους οποίους βιώνουμε, η παρούσα compilation έρχεται να απεικονίσει τον προβληματισμό των δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων σχετικά με το θέμα του πολέμου και των επακόλουθων αυτού.

cocoon

Korea Animation High School - Korea Animation High School - Α Tribute | To Λύκειο Animation της Κορέας δανείζει στο ADAF μερικά από τα έργα των αποφοίτων του, από το 2017 έως το 2021. Δημιουργικοί μαθητές, πριν ακόμη από την ενηλικίωσή τους, αναδεικνύουν το ταλέντο τους στη δημιουργία κινουμένων σχεδίων και υπόσχονται να εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό.

rebeticats

Animasyros - Animasyros Kids Animation Workshops | Το ADAF δανείζεται από το Animasyros τα τελικά αποτελέσματα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για παιδιά, με τους μικρούς μας φίλους να παίρνουν τον ρόλο του δημιουργού κινουμένων σχεδίων.

flood

Festival of Animation Berlin - FAB presents: Berlin Special | Το Φεστιβάλ Animation του Βερολίνου με το Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας ενώνουν τις πρωτεύουσες των δύο χωρών, φέρνοντας το πρώτο τώρα στην Αθήνα με ένα ειδικό αφιέρωμα αποτελούμενο από έργα καλλιτεχνών που εδρεύουν στο Βερολίνο.

tender

Bolton International Film Festival - A Selection of Bolton Film Festival works | Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπόλτον προσφέρει στο κοινό του μια ευρεία γκάμα έργων animation -και όχι μόνο. Για τη 18η διοργάνωση του ADAF, το Bolton Film Festival επιμελήθηκε μια συλλογή με επιλεγμένα έργα του φεστιβάλ.


Το 18ο Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

18 adaf

Αναζητήστε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ADAF και το επιμελητικό σημείωμα για τη φετινή θεματική του 18ου Athens Digital Arts Festival, «FutuRetro» στο επίσημο site του Athens Digital Arts Festival και στους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter, το Instagram και τα κανάλια του στο YouTube και το Vimeo.