Buzz

«A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III»: O Ρόμαν Κόπολα συναντά τον Τσάρλι Σιν

στα 10

Πέρασαν έντεκα χρόνια από την πρώτη ταινία του Κόπολα του νεώτερου. Τώρα επιστρέφει με έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή σε μια ταινία που φιλοδοξεί να σας κάνει να τουιτάρετε: #winning.

«A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III»: O Ρόμαν Κόπολα συναντά τον Τσάρλι Σιν

Ο Τσαρλς Σουάν ο τρίτος, τα έχει όλα. Είναι ένας πετυχημένος graphic designer του οποίου η δόξα, τα χρήματα και η απίστευτη γοητεία, τον έχουν κάνει ακαταμάχητο στις γυναίκες. Στα 45 μάλιστα του νιώθει ότι βρήκε το ιδανικό ταίρι, την Ιβάνα μια υπέροχη, πανέμορφη αλλά και μπερδεμένη γυναίκα. Οταν όμως εκείνη ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει το δεσμό τους, η ζωή του Τσαρλς καταρρέει και ο ίδιος βυθίζεται σε μια δίνη αμφιβολιών, αβεβαιότητας και ενδοσκόπησης. Μέσα από μια σειρά ντελιριακών φαντασιακών στιγμιοτύπων, που αφορούν αλλά δεν περιορίζονται στην συναισθηματική του ζωή και στις προηγούμενες σχέσεις του, ο Τσαρλς θα προσπαθήσει να βρει τον βηματισμό του και να συνηθίσει την ζωή του διχως την Ιβάνα.

Το φιλμ περιγράφεται σαν μια «ταινία σχέσεων, ιδωμένη μέσα από μια παιχνιδιάρικη και αντισυμβατική ματιά» που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, μια γουέστερν σεκάνς καθώς και μια σεκάνς που μοιάζει βγαλμένη από κατασκοπικό φιλμ. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Ρόμαν Κόπολα δανείζεται το ύφος ενός άλλου κινηματογραφικού είδους, το πασπαλίζει με ειρωνεία και μας το προσφέρει με χαριτωμένο τρόπο. Το ντεμπούτο του «CQ», ήταν μια αλά «Barbarella» ταινία επιστημονικής φαντασίας και η ίδια λογική των αγαπημένων κινηματογραφικών αναφορών, μοιάζει να περνάει ως ένα σημείο και στο «A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III».

Τοποθετημένο στην δεκαετία του 70 με ένα πνεύμα του φέρνει στο νου τις ταινίες του Γουές Αντερσον (άλλωστε ο Κόπολα έγραψε μαζί με τον Αντερσον τόσο το «Moonrise Kingdon», όσο και το «Darjeeling Limited») και μερικούς ηθοποιούς από την σταθερή παρέα του Γουές. Ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Τζέισον Σουόρτσμαν, η Ομπρεϊ Πλάζα, η Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, η Πατρίτσια Αρκέτ συμπληρωνουν τους δεύτερους ρόλους ενώ φυσικά ο πρωταγωνιστικός, αυτός του Τσάρλι Σουάν ανήκει στον Τσάλι Σιν (η ηχητική ομοιότητα στα ονόματα ήρωα και ηθοποιού, δεν μπορεί να είναι τυχαία), στην ταινία που πιθανότατα θα τον κάνει να πει για μια ακόμη φορά #winning.

Ο Ρόμαν Κόπολα λέει πως ο Σιν «ήταν στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που τελείωσα το σενάριο. Και ο βασικός λόγος που τον ήθελα για τον ρόλο είναι ότι είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Χαίρομαι που θα είμαι ο άνθρωπος που θα τον φέρει και πάλι στην μεγάλη οθόνη, γιατί έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο φιλμ και είμαι ενθουσιασμένος που του δίνω την ευκαιρία να λάμψει ξανά».

Οσο για το φιλμ, μπορεί οι κριτικές στο φεστιβάλ της Ρώμης όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του να ήταν μάλλον χλιαρές με μια από τις πιο αρνητικές να το χαρακτηρίζει σαν «συλλογή από κομμένες σκηνές ταινιών του Γουές Αντερσον», όμως ο ίδιος ο Κόπολα δηλώνει «εξαιρετικά περήφανος για την ταινία. Ηθελα πολύ καιρό να κάνω ένα ακόμη φιλμ κι έβαλα όλη μου την ενέργεια και τη θέληση σε αυτό το φιλμ. Σημαίνει πολλά για μένα» .

Δείτε το τρέιλερ και τις πρώτες φωτογραφίες από το φιλμ.