Buzz

Φανταστικό τρέιλερ για το «A Fantastic Fear of Everything»!

στα 10

Πόσο συχνά βλέπεις ένα τρέιλερ που να σε ενθουσιάζει; Η καινούρια ταινία του Σάιμον Πεγκ σκηνοθετημένη από ένα μάλλον παράξενο δίδυμο, μοιάζει με το πιο ανέλπιστα ενδιαφέρον πράγμα που είδαμε εδώ και καιρό.

Φανταστικό τρέιλερ για το «A Fantastic Fear of Everything»!

Ο Κρίς Χόπγουελ, πρώην γραφίστας για περιοδικά όπως το Face το Id ή το NME και σκηνοθέτης βιντεοκλίπ για μπάντες όπως οι Radiohead, οι Franz Ferdinand, οι Killers, ή Scissor Sisters. Ο Κρίσπιαν Μιλς είναι γιος της σταρ της Disney Χέιλι Μίλς και τραγουδιστής των (διαλυμένων πλέον) Kula Shaker.

Ο Μιλς έχει γράψει το σενάριο και μαζί υπογράφουν την σκηνοθεσία στο «A Fantastic Fear of Everything» μια «σχεδόν κωμωδία» όπως την περιγράφει ο πρωταγωνιστής της, για έναν συγγραφέα παιδικών βιβλίων που αποφασίζει να γράψει ένα ενήλικο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ομως η ενασχόλησή του με τις ζωές των serial killers της βικτωριανής εποχής καταλήγει σε εμμονή και ο ίδιος ένα ψυχολογικό ράκος, πεπεισμένος πέρα από κάθε λογική ότι κάποιος (ή όλοι) θέλει να τον δολοφονήσει.

Εχοντας έναν παράλογο φόβο για τα πλυντήρια ρούχων (τα laundromats όχι τις συσκευές), ο ήρωας θα αναγκαστεί να επισκεφτεί κάποια στιγμή ένα από αυτά («γιατί τα ρούχα του είναι βρώμικα» λέει ο Πεγκ) κι αυτή θα είναι η αφορμή για την ιστορία του να πάρει μια αληθινά σουρεαλιστική τροπή και οι φόβοι του να γίνουν μερικώς πραγματικότητα.

Με ένα τρέιλερ που έχει ένα επιδείξει έναν εξαιρετικό Πεγκ με απίθανα μαλιά και μούσια και εικόνες γεμάτες παραισθησιογόνες/αστείες στιγμές, το low budget φιλμ των Μιλς και Χόπγουελ δείχνει να είναι ένα μια από εκείνες τις ταινίες που έρχονται από το πουθενά για να σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Απολαύστε το πιο κάτω, και αφού το δείτε, μιλήστε μας αν θέλετε για τον σκαντζόχοιρο...