Buzz

Είστε έτοιμοι για ένα (gay) πορνό σε σενάριο του (Σερ) Τζον Γκίλγκουντ;

στα 10

Το «The Trouser Bar», γραμμένο για τον μύθικό σκηνοθέτη Πίτερ ντε Ρόουμ, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα.

Είστε έτοιμοι για ένα (gay) πορνό σε σενάριο του  (Σερ) Τζον Γκίλγκουντ;

Μπορεί η σχέση του πιο διάσημου σεξπηρικού ηθοποιού της Βρετανίας, βραβευμένου με Οσκαρ και με τον τίτλο του Σερ δίπλα στο ονομά του με έναν από τους πρωτεργάτες της gay erotica να μοιάζει εκ πρώτης όψεως παράταιρη, αλλά ο Τζον Γκίλγκουντ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του έργου του Πίτερ ντε Ρόουμ, το οποίο μπορεί στην δεκαετία του 60., όταν ξεκίνησε να γυρίζει τις ταινίες του να έμοιαζε απλά με πορνό, αλλά που σήμερα αναγνωρίζεται σαν ένας σκηνοθέτης με την ποιητική ματιά του Ζαν Κοκτώ και την ποπ ευστροφία του Αντι Γουόρχολ και που το έργο του βρίσκεται πλέον στα αρχεία του British Film Institute και πολλά από τα φιλμ του κυκλοφορούν σε DVD σε δική του έκδοση.

Ο Πίτερ ντε Ρόουμ είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην κινηματογραφική βιομηχανία σαν publicist και ήξερε τους πάντες στο Χόλιγουντ ανάμεσά τους και τον Τζον Γκίλγκουντ ο οποίος υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του έργου του, τόσο ώστε του είχε προτείνει να κάνει το voice over σε μια από τις ταινίες του το «Kensington Gorey» (το οποίο έμεινε ατελείωτο) με την προοπτική ότι το όνομά του δεν θα αναφερόταν στους τίτλους.

Πίτερ ντε Ρόουμ Πίτερ ντε Ρόουμ

Ο Γκίλγκουντ ο οποίος δεν παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του και του οποίου η σύλληψη για ψωνιστήρι σε μια δημόσια τουαλέτα του Τσέλσι το 1953 δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει την πορεία της καριέρας του, είχε εν τούτοις σύμφωνα με παραγωγό του ντοκιμαντέρ «Peter de Rome: Grandfather of Gay Porn», Ντέιβιντ ΜακΓκιλίβρεϊ, γράψει ένα σενάριο για τον σκηνοθέτη.

Ο τίτλος του είναι «Trousers Bar» και διαδραματίζεται σε ένα κατάστημα ανδρικής ένδυσης αφού σύμφωνα με τον ΜακΓκιλίβρεϊ «ο Τζον Γκίλγκουντ ήταν αληθινά παθιασμένος με τα παντελόνια, λάτρευε το κοτλέ και το δέρμα». Το σενάριο του, που δεν αναφέρεται σε καμιά από τις επίσημες βιογραφίες του, όπως άλλωστε και η σχέση του με τον Πίτερ ντε Ρόουμ, ετοιμάζεται τώρα να μπει σε παραγωγή, με έναν από τους πιο διάσημους πορνογράφους των ημερών μας τον Κρίστεν Μπιορν να το σκηνοθετεί.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ ΜακΓκιλίβρεϊ «οι κληρονόμοι του Γκίλγκουντ είναι φυσικά έξαλλοι και προσπαθούν να μας εμποδίσουν, αλλά οι ισχυρισμοί τους δεν έχουν νομική βάση. Οπότε μπορεί να είναι θυμωμένοι, αλλά η ταινία θα γίνει».

Τζον Γκίλγκουντ

Δεν είμαστε σίγουροι αν η αισθητική των gay πορνό των ημερών μας έχει πια καμιά επαφή με τον σχεδόν αθώο αισθησιασμό των ταινιών του Πίτερ ντε Ρόουμ, αλλά η αλήθεια είναι πως αν το «Trouser Bar» γυριστεί όντως, θα είναι ένα σίγουρα ενδιαφέρον αξιοπερίεργο.

Δείτε πιο κάτω ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Peter de Rome: Grandfather of Gay Porn»