Buzz

Ο Νίκολας Κέιτζ, ο Πόλ Σρέιντερ και ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν σας παρακαλούν να μην δείτε την ταινία που έκαναν

στα 10

Μπορεί το φιλμ να ετοιμάζεται για τις αίθουσες όμως, οι άνθρωποι που το έφτιαξαν το αποκηρύσσουν, τουλάχιστον στην μορφή που έχει τώρα.

Ο Νίκολας Κέιτζ, ο Πόλ Σρέιντερ και ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν σας παρακαλούν να μην δείτε την ταινία που έκαναν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πολ Σρέιντερ, ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους του Χόλιγουντ (βλ. «Ταξιτζής») κι ένας ενδιαφέροντας αλλά άνισος σκηνοθέτης, βρίσκεται μπλεγμένος σε «καυγάδες» με τους παραγωγούς ή τους καλλιτεχνικούς του συνεργάτες, την τελευταία φορά, διαφωνώντας έντονα με τον Μπρετ Ιστον Ελις, σεναριογράφο του «The Canyons».

Διαβάστε ακόμη: Η Λίντσεϊ Λόχαν δεν είναι το χειρότερο πράγμα στο «The Canyons» των Πολ Σρέιντερ και Μπρετ Ιστον Ελις

H ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται τώρα με το «Dying Of The Light», το τελευταίο του φιλμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Νίκολας Κέιτζ κι ο Αντον Γέλτσιν και που στον ρόλο του executive producer συναντάμε τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.

Πριν μερικές εβδομάδες η διαμάχη του με τους παραγωγούς του φιλμ έγινε γνωστή: εκείνοι τον κατηγόρησαν ότι εγκατέλειψε το φιλμ πριν ολοκληρωθεί το μοντάζ, εκείνος υποστηρίζει ότι τον κλείδωσαν έξω από την μονταζιέρα κι έκαναν το δικό τους cut δίχως την άδειά του.

Η ιστορία έδειχνε να μένει εκεί, όμως τώρα καθώς ένα πόστερ κι ένα τρέιλερ για το φιλμ είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Σρέιντερ, ο Ρεφν και οι ηθοποιοί του αποφάσισαν να αντιδράσουν. Με ένα μήνυμα στο facebook που συνοδευόταν από μια φωτογραφία των τεσσάρων τους, ο Σρέιντερ έγραψε: «Χάσαμε τη μάχη. Το «Dying of the Light», ένα φιλμ που έγραψα και σκηνοθέτησα πάρθηκε από τα χέρια μου, μονταρίστηκε ξανά, άλλαξαν την μουσική και το μιξάζ δίχως την άδειά μου. Εχθές η εταιρία παραγωγής κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ και πόστερ. Μπορείτε να τα δείτε στο διαδίκτυο. Να ‘μαστε, ο Νικ Κέιτζ, ο Αντον Γέλτσιν, ο Νικ Ρεφν κι εγώ, φοράμε τα «μη δυσφημιστικά» T shirt μας. Ο όρος μη δυσφήμησης στο συμβόλαιο ενός καλλιτέχνη, δίνει το δικαίωμα στους παραγωγούς να τον μηνύσουν, αν κρίνουν ότι αυτά που λέει είναι προσβλητικά. Εγώ δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω για την ταινία, ή για όσους άλλους σχετίζονται με αυτή».

dying of the light protest poster

Μπορεί να μην λένε τίποτα δυσφημιστικό, αλλά είναι σαφές τι υποδηλώνει η κίνηση τόσο του Σρέιντερ, όσο και των συνεργατών του, ακόμη κι αν δεν έχουν την δυνατότητα να το πουν ανοιχτά. Το φιλμ πάντως, στο οποίο ο Νίκολας Κέιτς υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα που χάνει το φως του ενώ βρίσκεται σε μια τελευταία αποστολή ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες και σε VOD τον Δεκέμβριο. Αλλά οι δημιουργοί του θα προτιμούσαν να ξεχάσετε αυτή την τελευταία πληροφορία.