Φεστιβάλ / Βραβεία

H «8η Ηπειρος» του Γιώργου Ζώη στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Ακόμα ένας σημαντικός φεστιβαλικός σταθμός για την πιο πρόσφατη ταινία μικρού μήκους του Ελληνα σκηνοθέτη.

Flix Team
H «8η Ηπειρος» του Γιώργου Ζώη στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, και τη συμμετοχή της σε πάνω από είκοσι διεθνή φεστιβάλ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «8η Ηπειρος», η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στο φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ και θα προβληθεί στο τμήμα Voices, το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρουσιάζει μια επιλογή ταινιών που πειραματίζονται με την κινηματογραφική γλώσσα, προτείνοντας ό,τι πιο ανατρεπτικό και πρωτοποριακό έχει να επιδείξει το παγκόσμιο σινεμά. Είναι η δεύτερη φορά που ο σκηνοθέτης συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, μετά την προβολή εκεί της πρώτης του μικρού μήκους ταινίας, «Casus Belli», το 2011.

Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: H «8η Ηπειρος» του Γιώργου Ζώη, μια σιωπηλή δήλωση για το προσφυγικό που ακούγεται δυνατά

8η Ηπειρος

Η ταινία γυρίστηκε σε ένα διάστημα τριών ημερών το προηγούμενο καλοκαίρι, από ένα ολιγομελές συνεργείο, σε μια εγκαταλειμμένη χωματερή που λειτουργεί ως νεκροταφείο σωσιβίων στον Μόλυβο της Λέσβου. Ο ηθοποιός Παύλος Ιορδανόπουλος υποδύεται έναν εργάτη που εργάζεται στη χωματερή και συγχωνεύεται με αυτό το απόκοσμο τοπίο. Η ταινία κυμαίνεται στα όρια μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας έναν δικό της ξεχωριστό κόσμο: μια 8η Ηπειρο.

Διαβάστε ακόμη