Buzz

Θα επιστρέψει επιτέλους η Γουινόνα;

στα 10

Η Γουινόνα Ράιντερ μόλις υπέγραψε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Iceman», το γκανγκστερικό θρίλερ του Αριελ Βρόμεν, παίρνοντας τη θέση της Μάγκι Τζίλενχαλ που αποχώρησε. Θα είναι όμως αυτός ο ρόλος αντάξιος μίας κανονικής επιστροφής;

Θα επιστρέψει επιτέλους η Γουινόνα;

Ενα cameo στο «Star Trek» του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, ένας δεύτερος ρόλος στο «Δίλημμα» του Ρον Χάουαρντ και μία μικρή, αλλά πολλά υποσχόμενη εμφάνιση στον «Μαύρο Κύκνο» του Ντάρεν Αρονόφσκι δεν σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Γουινόνα Ράιντερ στα κινηματογραφικά πράγματα.

Το πάλαι ποτέ «it girl», μετά τα προσωπικά σκάνδαλα και την υπερέκθεση της δίκης της αποσύρθηκε - όχι μόνο από την κοσμική πλευρά της δουλειάς, αλλά και από την ίδια τη δουλειά της ηθοποιού. Οσοι μεγαλώσαμε όμως στη δεκαετία του 80, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτό θα είναι και το άδοξο τέλος μιας καριέρας. Κάποια στιγμή, δεν μπορεί, η Ράιντερ θα κάνει μία θριαμβευτική επάνοδο.

Δεν νομίζουμε όμως ότι αυτή θα είναι με το «Iceman». Τα σημερινά νέα θέλουν την Γουινόνα να δέχεται το γυναικείο ρόλο στο νέο πόνημα του ισραηλινού σκηνοθέτη του «Danika», Αριελ Βρόμεν, ο οποίος συνυπογράφοντας το σενάριο με τον μόνιμο συνεργάτη του Μόργκαν Λαντ («RX») καλείται να διηγηθεί την ιστορία ενός υπαρκτού και διαβόητου εκτελεστή της μαφίας, του Ρίτσαρντ Καλίνσκι. Ο Καλίνσκι, ο οποίος φημολογείται ότι είναι υπεύθυνος για 100 δολοφονίες, μέχρι να ξεσκεπαστεί η ταυτότητά του, ζούσε διπλή ζωή με την ανυποψίαστη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο συγκλονιστικός Μάικλ Σάνον. Ο Ρέι Λιότα επίσης κρατά το ρόλο του μαφιόζου Ρόι Ντεμόι, αλλά από εκεί και πέρα ... άρχισαν οι αποχωρήσεις στο καστ. Ο Τζέιμς Φράνκο που θα ερμήνευε τον μαθητή του Καλίνσκι, τον «Mr. Softee» (αληθινό όνομα: Ρόμπερτ Προνγκ) αντικαταστάθηκε από τον Κρις Εβανς. Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο που είχε υπογράψει για το ρόλο του Τζος Ρόζενταλ (του εκτελεστή της ομάδας του Ρέι Λιότα) αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Ντέιβιντ Σουίμερ. Και τέλος, η Μάγκι Τζίλενχαλ άφησε το ρόλο της συζύγου του Καλίνσκι κενό, για να τον αποδεχτεί τελικά η Γουινόνα Ράιντερ.

Δεν είναι ότι δεν συμπληρώνεται τελικά ένα αξιοπρόσεχτο καστ. Ομως όταν ακούς τόσο κόσμο να φεύγει από τα πρώτα στάδια παραγωγής, αυτό δεν είναι και το καλύτερο σημάδι.

Κι όσο για το ρόλο της Ράιντερ... ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να τις γράψουν σκηνές που να μας αλλάξουν γνώμη (δεν είναι σπάνιο μία ηθοποιός με δεύτερο ρόλο να κλέβει την παράσταση). Το πιθανότερο όμως είναι να κρατηθεί σε διακοσμητική θέση (αυτή της σοκαρισμένης καθωσπρέπει συζύγου) σε μία ταινία που μοιάζει να αποτελεί καθαρά ανδρική υπόθεση.