Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 72ο Φεστιβάλ βενετίας έχει πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του!

στα 10

Ο Μεξικάνος Αλφόσνο Κουαρόν θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στη Mostra del Cinema τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Το 72ο Φεστιβάλ βενετίας έχει πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του!

Οι αναμνήσεις του Αλφόνσο Κουαρόν από την Βενετία είναι πιθανότατα θετικότητες, αφού την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί, πρίν δύο χρόνια, το «Gravity» είχε τιμητική θέση ως ταινία έναρξης, κι έφυγε με ένα απόλυτα θετικό buzz που έφερε το φιλμ μέχρι τα Οσκαρ.

Και δεν ηταν η πρώτη του φορά. Το «Θέλω και τη Μαμά σου» είχε επίσης ξεκινήσει από εκεί την θριαμβευτική πορεία του το 2001, κερδίζοντας το βραβείο σεναρίου κι ένα βραβείο ερμηνείας για τους νεαρούς τότε πρωταγωνιστές του Γκελ Γκαρσία Μπερναλ και Ντιέγκο Λούνα.

Το 2006, «Τα Παιδιά των Ανθρώπων» είχαν βρεθεί και πάλι στο διαγωνιστικό, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για τον Εμανουέλ Λουμπέζκι.

Φετος ο Κουαρόν θα επιστρέψει στο Λίντο με λιγότερο άγχος, βλέποντας και κρίνοντας τις ταινίες των συναδέλφων του που θα βρεθούν στο διαγωνιστικό.

Η 72η διοργάνωση του φεστιβάλ θα λάβει χώρα φέτος από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ όμως...

Από τις 13 έως τις 24 Μαΐου διεξάγεται το 68o Φεστιβάλ Καννών. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα γνωρίζουμε ήδη για το φετινό Φεστιβάλ Καννών στο ειδικό τμήμα του Flix.