60 γυναίκες ζητούν τη βοήθειά σας για να πουν την ιστορία τους!

BUZZ 14 MAY 2013  /  Μανώλης Κρανάκης

Με τον τίτλο «Μητριαρχία», ο Νίκος Κορνήλιος συγκεντρώνει σε ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό πείραμα 60 γυναίκες προκειμένου να αφηγηθεί μια μεγάλη ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης και την Ευρώπη της πτώσης. Και ζητά τη βοήθεια σας για να κάνει τη φωνή των ηρωιδων του να ακουστεί δυνατά!

Πιστός σε μια διαρκώς ανεξάρτητη, ανήσυχη και εξελισσόμενη θεατρική και κινηματογραφική παραγωγή, ο Νίκος Κορνήλιος, του οποίου το εξαιρετικό «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα Μου» προβάλλεται αυτόν τον καιρό στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, βρίσκεται μπροστά στο πιο φιλόδοξο πείραμα της πολύχρονης θητείας του, ως σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), αλλά και ως δάσκαλος υποκριτικής.

60 γυναίκες κάθε ηλικίας, καταγωγής, φυλής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού θα συμμετάσχουν σε μια συνάντηση που θα διαρκέσει πέντε ολόκληρα εικοσιτετράωρα, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον σύγχρονο κόσμο.

Μέσα από τις αφηγήσεις τους, όλες οι θεματικές που αφορούν μια σύγχρονη γυναίκα θα γίνουν το επίκεντρο μιας μεγάλης συζήτησης γύρω από όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο, λίγο πιο φιλόξενο, λίγο πιο θηλυκό, ολοκληρώνοντας το πορτρέτο μιας φεμινιστικής ματιάς να βλέπει κανείς τη ζωή που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες.

Οπως αναφέρει και η επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Σε µια κοινωνία δοµηµένη εδώ και αιώνες πάνω στον αντρικό λόγο, πώς γίνεται να αρθρώσουν το δικό τους λόγο, να βρουν τη δική τους φωνή οι γυναίκες σήµερα;

Οι ηρωίδες έρχονται να υπερασπιστούν ένα χώρο που το θεωρούν δικό τους - ένα καταφύγιο προστασίας γυναικών και παιδιών, που απειλείται µε σφράγιση και κατεδάφιση.

Την ηµέρα συζητούν, αναλύουν, συµφωνούν και συγκρούονται πάνω σε όλα όσα τις αφορούν: κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σώµα, σχέσεις, τέχνες, µητρότητα, εργασία.

Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να εξοµολογηθούν βιώµατα κι εµπειρίες.

Ενοχές, µυστικά, φόβοι, επιθυµίες, προκαταλήψεις, αµφιβολίες.

Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο πείραµα; Από µια ιδιότυπη συνέλευση χωρίς µανιφέστα και προκαθορισµένους στόχους, που το µόνο που τη διαπνέει είναι η επιθυµία για επικοινωνία, έκφραση κι ελεύθερο αυτοπροσδιορισµό;

Μακριά από αγκυλωµένες πεποιθήσεις κι εύκολα συµπεράσµατα, οι γυναίκες της ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ έρχονται να µιλήσουν για όλα όσα τις προβληµατίζουν σήµερα, µέσα από ένα πλήθος διαφορετικών αντιλήψεων και οπτικών, βασιζόµενες στην εµπειρία και τα βιώµατά τους.

2

Οι 60 γυναίκες, αλλά και οι 15 τεχνικοί που συμμετέχουν στο πείραμα της «Μητριαρχίας», εργάζονται εθελοντικά σε μια πλήρως ανεξάρτητη παραγωγή που για την υλοποίησή της αναζητά τη βοήθεια του crowdfunding μέσω καμπάνιας στο indiegogo.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο indiegogo και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε για να κάνετε τη φωνή των γυναικών του κόσμου να ακουστεί δυνατά.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.