Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου» επιστρέφει για 5η χρονιά

στα 10

Το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Πάτρας επιστρέφει και αυτόν τον Σεπτέμβριο, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία μοναδική εμπειρία σε έναν ιστορικό χώρο γεμάτο αναμνήσεις.

Το «KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου» επιστρέφει για 5η χρονιά

To «KinoFest» προέκυψε από την ιδέα μετατροπής -για λίγες μέρες- του χώρου του Castro Clauss (παλαιότερου οινοποιείου της Ελλάδας) σε κινηματογραφικό κέντρο. Ως ένδειξη σεβασμού στις ρίζες του τοποσήμου, αποφασίστηκε το Φεστιβάλ να είναι γερμανόφωνο προς τιμήν του Βαυαρού ιδρυτή του, Γουστάβου Κλάους που πριν 163 χρόνια ίδρυσε την Achaia Clauss.

Ετσι, για λίγες μέρες, θα στηθεί ένα θερινό open air φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα προβάλλονται γερμανόφωνες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους τελευταίας παραγωγής από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο, σε συνδιοργάνωση με το Goethe-Zentrum Patras και με την πολύτιμη υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα.

Το 5ο «ΚinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου» θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο, στον εμβληματικό χώρο του Castro Clauss στην Πάτρα. Φέτος, το Φεστιβάλ δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει στην μεγάλη οθόνη περισσότερες από 30 νέες ταινίες του σύγχρονου γερμανόφωνου κινηματογράφου, με τις προβολές να ξεκινούν στην Πάτρα, ενώ τον χειμώνα, μέρος τους θα μεταφερθεί και στην Αθήνα.

kino-fest

Για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ αποκτά και διαγωνιστικό τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 8 ταινίες. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν παιδικά εργαστήρια, ειδικές προβολές σε συνεργασία με τη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Βερολίνου, αφιέρωμα στα 70 χρόνια της German Films, και ειδικό αφιέρωμα Στην Επόμενη Γενιά, σε συνεργασία με την FIRST STEPS – The German Young Talent Award.

Εκτός από το καθιερωμένο Βραβείο Κοινού, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ θα απονείμει ένα ακόμη βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του Φραντς Κάφκα καθώς και ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand, σε συνεργασία με την AG Kurzfilm Ενωση Γερμανικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

kino-fest

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 5ο «ΚinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου», καθώς και για το πρόγραμμα προβολών του, στην ιστοσελίδα του και στα επίσημα προφίλ του σε Facebook και Instagram.