Φεστιβάλ / Βραβεία

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

στα 10

«Film does not equal cinema!» Από τις 19 έως και τις 22 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο «Αλέξανδρο», απέναντι από τον Λευκό Πύργο, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης («TISFF») με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Στόχος του φεστιβάλ είναι να ενισχυθεί η παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες αποτελούν την έναρξη στην καριέρα ενός κινηματογραφιστή. Οπως το φεστιβάλ αναφέρει στο δελτίο Τύπου του: «Επιθυμούμε να ερωτευτεί η Θεσσαλονίκη τις μικρού μήκους ταινίες, που είναι η ποίηση του κινηματογράφου και φυσικά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να προωθούμε με επιτυχία τούς ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες μας στην Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ. Εμείς απλά διαλέγουμε τα 10 καλύτερα τού TiSFF και τούς απονέμουμε το Cinematic Achievement Award...»

Οι συμμετοχές για το 2011 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το φεστιβάλ θα παρουσιάσει στο τυχερό κοινό της συμπρωτεύουσας πάνω από 100 ταινίες μικρού μήκους από τη Χιλή και τη Βραζιλία μέχρι τη Ρωσία και το Ιράν, παράλληλα με το ελληνικό του τμήμα. Επίσημοι καλεσμένοι για τη διεξαγωγή συζητήσεων οι σκηνοθέτες Γιάννης Οικονομίδης και Γιώργος Ζώης. Ειδικά αφιερώματα θα παρουσιάσουν βασκικά φιλμ, αλλά και τα καλύτερα γαλλικά animation 2011 (uniFrance), ενώ επίσης θα προβληθούν ταινίες από τα Φεστιβάλ του Σαράγεβο, Φεστιβάλ Μονοπλάνων του Ζάγκρεμπ και Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αθήνας Psarokokalo.

Καθώς το TISFF κάνει αποδεκτά φιλμάκια γυρισμένα με όποιο μέσο (από ψηφιακές κάμερες μέχρι ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα) το σλόγκαν του φεστιβάλ είναι «Because film does not equal cinema!»