Industry

Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

στα 10

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media στην Ελλάδα και από τον Καρπό (Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου WOMEN IN THE MEDIA Erasmus+.

Flix Team
Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

«Στις 27 Αυγούστου θα συζητήσουμε για την ίση και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στα οπτικοακουστικά μέσα!»

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στον κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50» την Παρασκευή, 27 Αυγούστου, στις 20.00 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και να αποτυπώσει τις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος WOMED Erasmus+, αλλά και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με την ισότητα και την ίση συμμετοχή των φύλων στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η παραγωγός Ελένη Χανδρινού, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, και η Ρέα Βαλντέν, Πρόεδρος στο ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου "Women in film and television international" - WIFT GR.

Επίσης θα διεξαχθεί συζήτηση με γυναίκες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα, με θέμα τις εμπειρίες και τα προβλήματά τους στον χώρο αυτό. Θα συμμετάσχουν: η Βασιλική Διαγουμά (υπεύθυνη επικοινωνίας του ΕΚΟΜΕ), η Μαρία Λεωνίδα (σκηνοθέτης, συνιδρύτρια του «Καρπού»), η Φίλη Ολσέφσκι (διευθύντρια φωτογραφίας), η Θέλγια Πετράκη (σκηνοθέτης) και η Φανή Σκαρτούλη (παραγωγός).

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στις 27 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, στις 20.00 μ.μ. στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου 12.

Μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας εδώ συμπληρώνοντας αυτήν την φόρμα.


Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Creative Europe's MEDIA και το γραφείο του στην Ελλάδα.