Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Greece International Film Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά

στα 10

Η τέταρτη διοργάνωση του Φεστιβάλ υπόσχεται ένα πλούσιο κινηματογραφικό διήμερο στην Ιριδα, στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου.

Το Greece International Film Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά

Το Greece International Film Festival επιστρέφει για 4η φορά στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας βήμα για ακόμη μία χρονιά σε ταινίες εγχώριας, αλλά και παγκόσμιας παραγωγής και στηρίζοντας περισσότερο από ποτέ τους Ελληνες παραγωγούς και σκηνοθέτες, επαγγελματίες και σπουδαστές.

Οι δράσεις του θα διεξαχθούν στον Κινηματογραφικό Τομέα «Ιρις» στο κέντρο της Αθήνας, με διεθνείς ταινίες μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 4:30 το απόγευμα και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 23:30 και τις δύο ημέρες. Επιπλέον, οι δημιουργοί που θα παρευρεθούν, θα δώσουν συνεντεύξεις (Q & A), μετά την προβολή της ταινίας τους.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος συνολικά 33 ταινίες από 17 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διακριθεί. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ταινίες υποψήφιες για Oscar και BAFTA, καθώς και βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και ελληνικές πρεμιέρες.

Μεταξύ άλλων, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και 10 διαγωνιστικά τμήματα, βοηθώντας έτσι τα νέα καλλιτεχνήματα να βρουν τον δρόμο τους, ενώ θα δοθεί και βραβείο κοινού. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29/9, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, με την κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από 17 διακεκριμένες προσωπικότητες από 17 χώρες. Επίτιμα Mέλη της επιτροπής θα είναι ο Γιώργος Αρβανίτης (κινηματογραφιστής και διευθυντής φωτογραφίας) και ο Elie Castiel (κριτικός κινηματογράφου).

4o-greek-poster

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του, καθώς και στα προφίλ της διοργάνωσης σε Facebook και Instagram.