Buzz

«Smoke Gets in your Eyes»: Tρέιλερ για το υπέροχο «45 Years» του Αντριου Χέι

στα 10

To «45 Years» του Αντριου Χέι είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς, ήδη βραβευμένη στο Βερολίνο για τις ερμηνείες της Σάρλοτ Ράμπλινγκ και του Τομ Κόρτνεϊ και από αυτές τις κινηματογραφικές εμπειρίες που χαμηλόφωνα σε στοιχειώνουν για πάντα.

«Smoke Gets in your Eyes»: Tρέιλερ για το υπέροχο «45 Years» του Αντριου Χέι

Εχουν περάσει τέσσερις μήνες από το 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Και, όμως, η ανάμνηση του «45 Years» του Αντριου Χέι (σκηνοθέτης του «Weekend», δημιουργός του τηλεοπτικού «Looking») παραμένει ολοζώντανη, μια μικρή αλλά πολύτιμη κινηματογραφική εμπειρία από αυτές που δεν συναντάς συχνά και που συνήθως χάνονται μέσα στο θόρυβο μιας παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής που δεν θα στεκόταν λεπτό για να ακούσει την «ησυχία» μιας ταινίας για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που πριν γιορτάσει τα 45 χρόνια ενός ευτυχισμένου γάμου θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του.

45 Years 607

Γράφαμε τότε στο Flix, σίγουροι πως το «45 Years» θα κερδίσει μεγάλο βραβείο (έφυγε τελικά με βραβεία ερμηνείας και για τους δύο συγκλονιστικούς πρωταγωνιστές του) και - το σημαντικότερο - θα είναι σίγουρα μια από τις ταινίες της χρονιάς:

«Ο Αντριου Χέι γράφει υπέροχα – είναι μεστός, απλός, γνωρίζει πολύ καλά πώς να πετάξει τα περιττά και τα φλύαρα από το σενάριό του. Οι ιστορίες του εισβάλουν σε τετριμμένες καθημερινότητες, δε χρειάζονται κόλπα, μανιέρες, ευρήμματα για να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον. Το μεγάλο του ταλέντο όμως είναι η κάμερά του. Πώς στέκεται με αυτοπεποίθηση πάνω στην ευθυτενή φιγούρα της Σαρλότ Ράμπλινγκ όταν εκείνη βάζει απλώς και πίνει ένα ποτήρι νερό στην αγροτική τους κουζίνα. Πώς ξαπλώνει, με «μπεργκμανική» ένταση, μαζί με το ζευγάρι στο κρεβάτι, σε αυτές τις μικρές κουβέντες πριν τον ύπνο, τα τίποτα μιας σχέσης που καθορίζουν το δέσιμο ή το κενό ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Πώς χορεύει και στροβιλίζεται μαζί τους, ανάμεσά τους, στο μικρό τους σαλόνι, με ένα αγαπημένο τραγούδι των νιάτων τους (“Stagger Lee” του Lloyd Price), για να μας θυμίσει ότι τα τίποτα μιας σχέσης είναι και τα πιο δυσεύρετα, τα πιο ανεξήγητα ουσιαστικά της».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix για το «45 Years».

45 Years 607

Ετοιμο για την έξοδό του στις βρετανικές αίθουσες τον Αύγουστο, το «45 Years» κυκλοφορεί το πρώτο του τρέιλερ - υπό τους ήχους του - σημαντικού για την πλοκή της ταινίας - «Smoke Gets in Your Eyes» των The Platters και με τη σιγουριά πως αν υπάρχει δικαιοσύνη τουλάχιστον η Σάρλοτ Ράμπλινγκ (αν όχι και ο σπουδαίος Τομ Κόρτνεϊ) θα βρεθεί στις υποψηφιότητες των Οσκαρ με την ίσως καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «45 Years» και πολλαπλασιάστε επί χίλια το συναίσθημα - δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σας περιγράψουμε πόσο σπουδαία ταινία είναι:


Διαβάστε ακόμη: