Industry

36 γαλλικές ταινίες σε κίνδυνο

στα 10

Μετά την χρεοκοπία ενός από τα μεγαλύτερα studio post production στην Γαλλία της Quinta Industries, 36 φιλμ κινδυνεύουν να χάσουν μέρος ή και όλο το ψηφιακό υλικό τους.

36 γαλλικές ταινίες σε κίνδυνο
H Οντρέ Τοτού είναι η «Therese Desqueyroux». Θα τη δούμε ποτέ;

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του σινεμά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διασώσουμε κινηματογραφημένο υλικό το οποίο αν χαθεί, θα είναι απίστευτα δύσκολο να το ξαναβρούμε στην φυσική μορφή του» αναφέρει μεταξύ άλλων μια ανακοίνωση του FICAM της Ομοσπονδίας τεχνικών του σινεμά, οπτικοακουστικών μέσων και πολυμέσων, με αφορμή την χρεοκοπία της Quinta Industries.

Η οικονομική κατάρρευση της εταιρίας του παραγωγού Ταράκ Μπεν Αμάρ, σημαίνει πως τα μηχανήματα, οι servers και όλο το υλικό που περιέχεται σε αυτούς ανήκει πλέον στους χρεώστες της εταιρίας, οι οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί και μέσα στην βδομάδα που διανύουμε να τα κατάσχουν.

H αξία του εξοπλισμού των post production studio της Quinta υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά «production value» του υλικού που περιέχεται σε αυτούς υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια.

Ανάμεσα στις ταινίες που είχαν εμπιστευτεί τις εταιρίες της Quinta για το post production τους μετράμε τίτλους το «Holly Motors» του Λεός Καράξ, το « Les Seigneurs» του Ολιβιέ Νταχάν, το «Therese Desqueyroux» του Κλοντ Μιλέρ, ακόμη και το «Asterix and Obelix: God Save Britannia». Κι ακόμη αρκετές ταινίες που είχαν ολοκληρώσει το post τους και βρίσκονταν στην διαδικασία εκτύπωσης κοπιών, μπορεί να αναγκαστούν να καθυστερήσουν την έξοδο τους στις αίθουσες, ενώ και χιλιάδες κόπιες ταινιών καθώς και εκατοντάδες master από ταινίες που βρίσκονταν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας κινδυνεύουν επίσης.

Προς το παρόν οι μόνες προσφορές για την εξαγορά της χρεοκοπημένης εταιρίας, του εξοπλισμού και του αρχείο τους από το στούντιο ειδικών εφέ Duran απορρίφθηκαν από το δικαστήριο της Ναντέρ ως μη συμφέρουσες.