Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Αγγελόπουλος κι ο Γκοντάρ συνοδοιπόροι, για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου

στα 10

Από 19 ως 25 Ιουνίου το Φεστιβάλ, ως 5 Μαΐου η υποβολή ταινιών!

Flix Team
Ο Αγγελόπουλος κι ο Γκοντάρ συνοδοιπόροι, για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» διοργανώνεται στην όμορφη πόλη τής Πελοποννήσου, από τις 19 ως τις 25 Ιουνίου 2023, στον Κήπο Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου, με διοργανωτή τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ένας από τους χώρους δημιουργίας τού Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα φωτιστεί και φέτος από δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, ενώ θα δημιουργηθούν οι χρήσιμες χρονικές ασυνέχειες με σκοπό την επικοινωνία του κοινού με το έργο ενός από τους πλέον πολυδιάστατους κινηματογραφικούς δημιουργούς.

Στο κάδρο, μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μπαίνει και ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ο επιδραστικότερος σκηνοθέτης, ο ηγέτης της nouvelle vague, που με το έργο του επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του κινηματογράφου, αλλά και τη σχέση του θεατή με το κινηματογραφικό κείμενο, θα είναι παρών στο φεστιβάλ, μέσα από ένα αφιέρωμα στο έργο του, και συγκεκριμένα στις μικρού μήκους ταινίες του.

Η υποβολή ταινιών συνεχίζεται κανονικά έως τις 5 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις ταινίες τους στο filmfreeway, επιλέγοντας το αντίστοιχο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» κάνει πρεμιέρα και το νέο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation, που έρχεται να προστεθεί στα δύο Διεθνή Διαγωνιστικά Προγράμματα Μυθοπλασίας και Ντοκιμαντέρ και στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό.

φεστιβάλ αιγίου

Φέτος, οι ορίζοντες διευρύνονται, το ταξίδι αποκτά και άλλους συνεπιβάτες και πολύτιμους συνεργάτες! Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συζητήσεις για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με την παρουσία σημαντικών μελετητών του έργου του, έκθεση φωτογραφίας, αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς, θεματικές προβολές, συνεργασία με θεσμούς όπως το WIFT GR, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Cinemathesis κ.ά. Εν καιρώ, θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Την οπτική ταυτότητα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» εμπνεύστηκε και σχεδίασε η αρχιτέκτονας και γραφίστρια, Ελενα Φωτακέλη.

Μείνετε ενήμεροι για τα νέα τού Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο website του και ακολουθήστε τη διοργάνωση στο facebook και το instagram.

φεστιβάλ αιγίου