Φεστιβάλ / Βραβεία

2η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου: Η Ροτέμ Ζουσμάν παρουσιάζει το νέο ισραηλινό σινεμά

στα 10

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τα Φιλαράκια του Θεού» που άνοιξε τη 2η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου μιλά στο Flix για την άνοιξη του σινεμά στη χώρα της.

2η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου: Η Ροτέμ Ζουσμάν παρουσιάζει το νέο ισραηλινό σινεμά

Από την Τετάρτη 13 έως και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διεξάγεται η 2η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου με επτά απρόβλητες στην Ελλάδα ταινίες από το σύγχρονο δυναμικό του ισραηλινού σινεμά. Οι ταινίες αυτές είναι πολυταξιδεμένες στα φεστιβάλ του κόσμου και παρουσιάζουν τη σύγχρονη ισραηλινή κινηματογραφική παραγωγή, φιλοδοξώντας να συστήσουν στο ελληνικό κοινό εικόνες καθημερινής ζωής στις πόλεις του Ισραήλ: το Τελ Αβίβ, τη Μπατ Γιαμ, την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα, πέρα από συμβάσεις και τα στερεότυπα που ο καθένας μοιάζει να έχει στο μυαλό του.

Το φετινό αφιέρωμα στο σινεμά του Ισραήλ εγκαινίασε η ταινία του Μάνι Γιες, «Τα Φιλαράκια του Θεού» (God’s Neighbors, משגיחים), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Σεναρίου SACD στην Εβδομάδα Κριτικής του φετινού Φεστιβάλ Καννών και ήταν υποψήφια για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Ισραήλ, από τα οποία κέρδισε τα επτά.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ροτέμ Ζουσμάν, ένα από τα νέα πρόσωπα του σινεμά του Ισραήλ που γρήγορα κερδίζουν δημοτικότητα και εύσημα, βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα του Αφιερώματος, παρουσίασε τα «Φιλαράκια του Θεού» στο ελληνικό κοινό και μίλησε στο Flix για το σινεμά της χώρας της που, γεμάτο ορμή, αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια δύναμη. Δείτε τι μας είπε, στο παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε τα πάντα για τη 2η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου και δείτε το πρόγραμμα προβολών.