Buzz

«20th Century Women»: Η νέα ταινία του Μάικ Μιλς έχει υπέροχο κάστ

στα 10

Η Ανέτ Μπένινγκ, η Γκρέτα Γκέργoυικ και η Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του «Beginners».

«20th Century Women»: Η νέα ταινία του Μάικ Μιλς έχει υπέροχο κάστ
Φωτό: Μάικ Πιστσιτέλι για το semipermanent.com

Πέρασαν περισσότερα από πέντε χρόνια απ' όταν ερωτευτήκαμε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μάικ Μιλς, «Οι Πρωτάρηδες», και από τότε περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δουλειά του.

Το «20th Century Women» διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1979, με την Μπένινγκ να υποδύεται την Ντοροτέα, μια μητέρα που νοικιάζει διαμερίσματα στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και προσπαθεί να μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο τον έφηβο γιο της.

Μάικ Μιλς 607

Μάικ Μιλς 607

Μάικ Μιλς 607

«Το 1979 ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά» λέει ο Μιλς. «Η Apple μπήκε στο χρηματιστήριο, γεννήθηκε το πρώτο μωρό του σωλήνα, δημιουργήθηκε το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, έγινε η ιρανική επανάσταση. Το τέλος των ανδρών».

Η Γκρέτα Γκέργουικ υποδύεται μια φωτογράφο που νοικιάζει ένα από τα διαμερίσματα της Ντοροτέα, κι ο Μπίλι Κράνταπ έναν άλλον από τους ενοικιαστές της, ενώ η Ελ Φάνινγκ είναι μια νεαρή φίλη του γιου της η οποία είναι μάλλον περισσότερο τολμηρή απ' όσο επιτρέπει η ηλικία της.

Ο Μιλς λέει ότι η ταινία «είναι μια ωδή στις γυναίκες που με μεγάλωσαν, στη μητέρα μου, την αδελφή μου, τα κορίτσια που ερωτεύτηκα ή θαύμαζα στο σχολείο και στη σκηνή του punk που μου δίδαξε όσα ξέρω για τον κόσμο».

Μάικ Μιλς 607

Μάικ Μιλς 607

Ο ίδιος λέει ότι η ταινία τού έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτεί και πάλι τις μέρες της εφηβείας του και να επικοινωνήσει με το πνεύμα της μητέρας του, με την οποία μπορεί να είχε μια ακανθώδη σχέση, όπως παραδέχεται, αλλά ο τρόπος που την απεικονίζει στην ταινία είναι πιο γλυκός. «Μερικές φορές σκέφτομαι, Μάικ, μπορείς να σταματήσεις να κάνεις αυτές τις γλυκές ταινίες; Αλλά δεν μπορώ. Είδα το "Mad Max: Fury Road" στο αεροπλάνο πριν από λίγο καιρό. Ολοι επαίνεσαν την ταινία κι εγώ σκεφτόμουν πως σε έναν κόσμο όπου συμβαίνουν όλα αυτά τα φρικτά πράγματα, όπου βασιλεύει ο πόνος κι ο θάνατος, γιατί να ξοδέψεις όλα αυτά τα χρήματα, την ενέργεια, τη δημιουργικότητα, για να φτιάξεις μια εικόνα της κόλασης; Δεν μπορώ να κάνω ταινίες για την κόλαση. Θα πάθω κατάθλιψη. Και κάπως έτσι κάνω πράγματα που μου θυμίζουν το φως»...

Μάικ Μιλς 607

Δείτε ακόμη: