Φεστιβάλ / Βραβεία

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

στα 10

Από τις 13 ως τις 17 Δεκεμβρίου στις αίθουσες Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν μερικές από τις καλύτερες ξένες και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς. Να είστε εκεί!

Flix Team
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Το TiSFF - Thessaloniki International Short Film Festival δημιουργήθηκε το 2007 και, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, είναι ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες (5 – 45 λεπτών), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή όποιο άλλο.

Με στόχο την προώθηση του ελληνικού σινεμά αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης το TiSSF έχει ταξιδέψει ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα) αλλά και το εξωτερικό (Μπρίστολ, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Κεμπέκ, Σμύρνη, Σανταντέρ κ.ά.) παρουσιάζοντας προγράμματα με έργα των νέων Ελλήνων σκηνοθετών., ενώ έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους τού πλανήτη.

Φέτος στις αίθουσες της αποθήκης Δ’ θα προβληθούν 105 ξένες δημιουργίες και 25 ελληνικές, διαλεγμένες από τις 1480 κατατέθηκαν από δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και όσοι πήραν τα πιο σημαντικά βραβεία της χρονιάς, Κάννες, Οσκαρ, Κλερμόν-Φεράν, Σεζάρ, Sundance. Στα πλαίσια του προγράμματος του φεστιβάλ, θα γίνουν αφιερώματα στο Γαλλικό, στο Βέλγικο, στο Γερμανικό, στο Ολλανδικό, στο Αυστριακό, στο Καναδέζικο, στο Αμερικάνικο και το Ελληνικό σινεμά.

11tisff

info

  • Δύο 3ωρες προβολές κάθε μέρα, στις 5μμ και στις 8:30 μ.μ.
  • Τιμές εισιτηρίου: 7€ ημερήσιο, 5€ 3ώρη, 4€ φοιτητικό και 0€ για ανέργους
  • Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη τής Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και τού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
  • Εναρξη: Μπαρ Θερμαϊκός το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου