Buzz

10 λόγοι για τους οποίους ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι trending topic στο Twitter

στα 10

Ανάμεσα στα παγκόσμια trending topics του Twitter σήμερα, φιγουράρει το όνομα του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Και αυτό, όχι μόνο επειδή σήμερα βγαίνει στις ισπανικές αίθουσες το «Los Amantes Pasejeros»...

10 λόγοι για τους οποίους ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι trending topic στο Twitter

Μετά από μήνες προσμονής και ξέφρενα camp προωθητικά υλικά, το «Los Amantes Pasejeros» βγαίνει σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου στις ισπανικές αίθουσες, ακριβώς τη στιγμή που η επιστροφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ στην κωμωδία μοιάζει με την ύστατη πολιτική κίνηση ενός σκηνοθέτη που δεν έκρυψε ποτέ τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική κατάσταση της χώρας του και την αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης κόντρα στην οικονομική κρίση...

Λόγος αρκετός, λοιπόν, για να βρίσκεται σήμερα το όνομα του «Almodovar» στα παγκόσμια trending topics του Twitter, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τη δύναμη του ως δημιουργού, όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και στον παροξυσμό που έχει προκαλέσει το «Los Amantes Pasajeros» σε όλον τον πλανήτη που ανυπομονεί να το δει να προβάλλεται στις αίθουσες του κόσμου.

Μέχρι τις 21 Μαρτίου, όπου το «Δεν Κρατιέμαι» (αυτός είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας) θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες, αποκρυπτογραφούμε όλους τους λόγους για τους οποίους ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι σήμερα το αγαπημένο θέμα του Twiiter.

2

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι trending topic γιατί:

1.Ο RuPaul έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ τον τίτλο του The Hollywood Reporter, πως το «Los Amantes Pasajeros» είναι «το RuPaul's Drag Race στα 30.000 πόδια».

2.Ολη η Ισπανία μιλάει μόνο για την έξοδο της καινούριας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ στις αίθουσες. Και για τίποτε άλλο.

3.Το Screen Daily έγραψε στην κριτική του πως η ταινία είναι «gloriously camp».

4.Οι αναφορές της ταινίας στην οικονομική κρίση (μέσα από τους επιβάτες της θεότρελης πτήσης της ταινίας) είναι τόσο διακριτικές όσο και δηκτικές αρμόζουν στην ακτιβιστική πλευρά του Πέδρο Αλμοδόβαρ, πράγμα που επιβεβαιώνουν σχεδόν όλες οι κριτικές που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα για την ταινία.

5.Η έξοδος της ταινίας συμπίπτει - όχι τυχαία - με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

6.H πλειοψηφία των κριτικών σε Ισπανία, Γαλλία και υπόλοιπο κόσμο μιλούν για μια «πανσεξουαλική, φαρσική επιστροφή του Αλμοδόβαρ στις ελαφριές κωμωδίες της δεκαετίας του '80, με έξτρα νεανικά ανεξάντλητο fun».

7.Ο κριτικός της El Pais, της σημαντικότερης εφημερίδα στη χώρα, βάζει για τίτλο της κριτικής του για την ταινία «What Have I Done to Deserve This (ΙΙ)», αναφερόμενος σε μια από τις καλύτερες κωμωδίες της πρώτης περιόδου του Αλμοδόβαρ, μιλώντας για μια «ντροπιαστική ταινία από την οποία λείπει παντελώς η κοινή λογική και η οποία εξαντλείται σε κακόγουστα αστεία», παρακινώντας τους θεατές να σκεφτούν πριν δώσουν τα ευρώ τους για να τη δουν, αφού στην έξοδο δεν θα υπάρχει «κουτί παραπόνων».

8.Το λαμπερό καστ της ταινίας (με προεξέχουσες φιγούρες τους τρεις γκέι αεροδυνοδούς), βρίσκεται εκτός από όλα τα εξώφυλλα των περιοδικών της Ισπανίας, σε καταστήματα με ειδικές προθήκες, σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ από τις πρεμιέρες της ταινίας, σε όλα τα κινηματογραφικά sites.

9.Αναλυτές υπολογίζουν πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη φιλμογραφία του Πέδρο Αλμοδοβαρ.

10.Ο Αλμοδόβαρ είναι διαχρονικά trending topic. Ισως σήμερα, λίγο περισσότερο...


Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Los Amantes Pasajeros» εδώ.