Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


radio days

Μέρες Ραδιοφώνου (Radio Days) του Γούντι Αλεν

Βρισκόμαστε στη συνοικία Ρόκαγουεϊ του Κουϊνς, όπου ο μικρός μας αφηγητής, ταξιδεύει με το μύθο του μασκοφόρου εκδικητή, ενός δημοφιλούς ραδιοφωνικού σόου. Με τους συνομηλίκους του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της σειράς. Οι εβραϊκής καταγωγής γονείς του, αγαπούν άλλη εκπομπή, αυτή που ασχολείται με κοινωνικά θέματα, ενώ η άτυχη στον έρωτα θεία του, αγαπά τα τραγούδια και το χορό.

Η νοσταλγική ματιά στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου, μέσα από τις αναμνήσεις ενός νεαρού αγοριού, ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης σκηνογραφίας το 1988.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες 607

Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη

Τέλη Ιουλίου, καιρός για διακοπές. Ο Πάνος κι ο Μιχάλης είναι μπατζανάκηδες και μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν κεφάτοι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Στο ύψος της λίμνης Βόλβης, η φευγαλέα γνωριμία με μια νεαρή ντιζέζ καθυστερεί το ταξίδι τους. Ο Πάνος που έχει τσιμπηθεί σφόδρα μαζί της επιχειρεί να αυτοκτονήσει και ο Μιχάλης αναγκάζεται να κατασκηνώσει δίπλα στη λίμνη. Ο Αντώνης, ο τρίτος μπατζανάκης, που ανησυχεί για την καθυστέρησή τους, έρχεται να διαπιστώσει τι συνέβη και ερωτεύεται με τη σειρά του τη μια από τις νοσοκόμες που κουράρουν τον Πάνο. Ξεχνάει τα πάντα και πηγαίνει μαζί της στο καζίνο όπου κερδίζει στη ρουλέτα. Η σχέση του με την κοπέλα δεν οδηγεί φυσικά πουθενά. Ο Αντώνης ξανασυναντά τον Πάνο και τον Μιχάλη, και όλοι μαζί ξεκινούν με νέα ορμή για τη Θάσο αλλά την τελευταία στιγμή αποφασίζουν να κάνουν μία ακόμα στάση σ' ένα ξενοδοχείο. Αφού οι γυναίκες τους μπορούν να περιμένουν, αυτοί μπορεί και να μην φτάσουν κοντά τους ποτέ...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Mad Max

Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad Max: Fury Road) του Τζορτζ Μίλερ

Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζεται να μας διηγηθεί το νέο κεφάλαιο της μετά-αποκαλυπτικής ιστορίας που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, με τον Τομ Χάρντι στο ρόλο του τίτλου και τη Σαρλίζ Θερόν ως προστιθέμενη αξία. Η ταινία μάς μεταφέρει σ' ένα αποτρόπαιο μέλλον, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόζα, που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Πράσινη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max», το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).

Συνήθως, τα sequels, τα «revivals», όλες αυτές οι επιστροφές στο παρελθόν γίνονται γιατί δεν υπάρχει πραγματική έμπνευση. Τα στούντιο θέλουν ένα «σιγουράκι». Να βάλουν θεατές στις αίθουσες με την υπόσχεση ότι θα τους αναστήσουν κάτι παλιό κι αγαπημένο. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Οχι αυτή τη φορά. Με τον Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τη Σαρλίζ Θερόν ισότιμα δίπλα του, ο Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με έμπνευση, φαντασία, δυνατό μήνυμα, στιβαρές ερμηνείες, υπερθέαμα, ηλεκτρικές κιθάρες και τέρμα τα γκάζια! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

1917 main

1917 του Σαμ Μέντες

6 Απριλίου 1917, Β. Γαλλία. Ο Μπλέικ κι ο Σκόφιλντ, δύο νεαροί στρατιώτες της 8ης διμοιρίας του βρετανικού στρατού, αναλαμβάνουν μία αποστολή αυτοκτονίας: έχουν λίγες ώρες για να διασχίσουν 15 χιλιόμετρα εχθρικού εδάφους και να παραδώσουν την εντολή του Στρατηγού απέναντι, στους λοχαγούς της 2ης διμοιρίας που είναι έτοιμοι να επιτεθούν στους Γερμανούς, οι οποίοι (φαίνονται να) υποχωρούν. Είναι παγίδα. Οι Γερμανοί τους περιμένουν για να τους αποδεκατίσουν. Ανάμεσα στους 1600 άντρες που καλούνται να σώσουν είναι κι ο μεγάλος αδελφός του Μπλέικ. Για αυτό κι ο δεκαοχτάχρονος φαντάρος περνά το συρματόπλεγμα με φόρα κι αυτοθυσία. Βοηθάει και το ότι πιστεύει ακόμα σε ηρωισμούς, αντίθετα από τον συνομήλικό του Σκόφιλντ που βλέπει πιο καθαρά. Δεν περιμένει παράσημα, στο τέλος της μέρας. Γνωρίζει ότι τους στέλνουν σε αυτή την αποστολή γιατί είναι αναλώσιμοι.

Καταιγιστικό, αγωνιώδες, εντυπωσιακό αντιπολεμικό έπος. Ενας θρίαμβος της κινηματογραφικής φόρμας για τον Σαμ Μέντες και τον Ρότζερ Ντίκινς. Είναι αυτό αρκετό; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.30 στο Nova Cinama 1

the guardians of the galaxy vol 3

Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) του Τζέιμς Γκαν

Αυτή τη φορά το διακύβευμα το οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν οι Φύλακες του Γαλαξία, μπορεί να μην είναι τεράστιο σε κλίμακα και να μη συμπεριλαμβάνει τη διάσωση ολόκληρων κόσμων και γαλαξιών από έναν τεράστιο κακό, ο οποίος αναζητά την ολοκληρωτική καταστροφή τους, αλλά είναι εξίσου ή και πιο σημαντικό από όλα αυτά αφού καλούνται να σώσουν ένα δικό τους μέλος, τον Ρόκετ, από βέβαιο θάνατο. Ο Πίτερ Κουίλ, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Γκαμόρα, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του σε μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της παρέας όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα.

H πιο αγαπημένη διαγαλαξιακή παρέα επιστρέφει για περισσότερη περιπέτεια, συγκίνηση, χιούμορ και μουσικές στην καλύτερη ταινία του MCU από την εποχή του «Avengers: Endgame». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

passage to europe

Passage to Europe της Δήμητρας Κουζή

Εδώ και 30 χρόνια, ο Φώτης Ψυχάρης διδάσκει σε ένα δημοτικό σχολείο στην καρδιά της Αθήνας. Και οι 17 μαθητές του ονειρεύονται να φύγουν από την Ελλάδα όταν μεγαλώσουν, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαφορετικοί πολιτισμοί καταγωγής, έλλειψη κοινού γλωσσικού κώδικα, Ραμαζάνι, Bollywood, μαθήματα ζωής στην προετοιμασία για την παράσταση της αποφοίτησης από το δημοτικό, ελπίδες και φόβοι για το μέλλον, συναποτελούν την πραγματικότητα αυτής της ξεχωριστής τάξης που αποτελείται από 17 μαθητές από 8 διαφορετικές χώρες.

To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix