Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Le Guignolo

Ο Μάγκας με τα 1000 Πρόσωπα (Le Guignolo) του Ζωρζ Λοτνέρ

Αφού βγήκε από τη φυλακή, ο Αλεξάντερ Μπορονί πιάνει δουλειά, στις διεθνείς επιχειρήσεις απάτης. Στο αεροπλάνο για τη Βενετία, τα προβλήματα ξεκινούν όταν ένας άγνωστος παραδίδει στον ανυποψίαστο Αλεξάντερ μια θήκη που περιέχει έναν αναπτήρα με το μικροφίλμ μιας μυστικής φόρμουλας, που ορισμένες ξένες δυνάμεις θα ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

non-stop

Non-Stop του Ζομ Κολέ-Σερά

Ο Μπιλ Μαρκς δουλεύει για την αμερικανική κυβέρνηση, παρότι η ζωή του μοιάζει να έχει γίνει κομμάτια μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. Είναι ένας ελαφρώς αλκοολικός αξιωματικός της αεροπορίας και η τωρινή του αποστολή είναι να συνοδεύσει μια υπερατλαντική πτήση ώστε να φτάσει, με ασφάλεια, στον προορισμό της. Οσο ο Μπιλ βρίσκεται εν πτήσει, 40.000 πόδια από το έδαφος, διαπιστώνει ότι το αεροπλάνο πρόκειται να πέσει θύμα αεροπειρατείας: κάποιος από τους επιβάτες του στέλνει μηνύματα στο κινητό (η πτήση έχει ΚΑΙ wi-fi) που εκβιάζουν ότι αν δεν κατατεθούν λύτρα, ένας επιβάτης θα πεθαίνει κάθε 20 λεπτά. Ο Μπιλ βρίσκεται χωρίς συμμάχους, οι αρχές αντί να τον βοηθούν τείνουν να τον ενοχοποιήσουν κι έτσι εκείνος θ’ αναγκαστεί, χωρίς βοήθεια, να τα βάλει με τους τρομοκράτες, να σώσει τους επιβάτες και να βάλει σε μια τάξη και τη ζωή του στη διαδρομή.

Ο σκηνοθέτης Ζομ Κολέ-Σερά, ο Λίαμ Νίσον κι ο παραγωγός Τζόελ Σίλβερ, συνεργάζονται ξανά σε άλλη μια περιπέτεια, μετά την επιτυχία του «Ο Αγνωστος». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στo Star

triangle of sadness

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Εστλουντ

Κεντρικοί ήρωες, ο Καρλ και η Γιάγια, στην αρχή τουλάχιστον. Ο Καρλ είναι ένα νεαρό μοντέλο που, με αφορμή μια άβολη οντισιόν (το «τρίγωνο της θλίψης», η ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια του, μοιάζει να χρειάζεται botox!), συνειδητοποιεί ότι η καριέρα του φθίνει. Η κοπέλα του, η Γιάγια , επίσης μοντέλο αλλά και πετυχημένη influencer, βρίσκεται σε άνοδο. Μετά από έναν (απολαυστικό) τσακωμό, για να εξιλεωθεί, η Γιάγια προτείνει στον Καρλ να πάνε μια κρουαζιέρα - δώρο, φυσικά, των followers της. Ετσι και θα γίνει, μόνο που στο κατάστρωμα και τη σάλα του γιοτ (που δεν είναι άλλο από το «Christina O» του Ωνάση), ο Καρλ και η Γιάγια θα έρθουν σ' επαφή με τους εκπροσώπους των υπερ-πλούσιων της Ευρώπης και με αλλεπάλληλες ιδεολογικές κενώσεις.

Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα Σουηδός σε αντικαπιταλιστική (λογο)διάρροια. H νέα ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ (ήδη βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα για το «Τετράγωνο»), γυρισμένη κατά το ήμισυ στην Ελλάδα, ως ελληνική συμπαραγωγή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Cosmote Cinema 1

μέρες νύχτες

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ. της Εύας Στεφανή

Η Δήμητρα είναι εργαζόμενη στο χώρο του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου Ατόμων Εργαζόμενων στο Σεξ Ελλάδας. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Αθήνας. Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο της Δήμητρας στη διάρκεια δώδεκα χρόνων. Ταυτόχρονα, η κάμερα καταγράφει όψεις της πόλης που αλλάζει, σημαδεμένη από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζοντας τη Δήμητρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα στερεότυπά μας για το σεξ, την γυναικεία επιθυμία, την ατομική ελευθερία, αλλά και τον τρόπο που μας αλλάζουν οι δοκιμασίες σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας (Io Sono Amore) του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Ετσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

nimona

Nimona των Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Ιντι Στίβενσον, η ταινία ακολουθεί τον Μπάλιστερ, έναν ιππότη σε ένα μεσαιωνικό αλλά ταυτόχρονα φιουτουριστικό απομονωμένο Bασίλειο. Ο Μπάλιστερ (με τη φωνή του Ριζ Αχμέντ) είναι ο πρώτος ιππότης που δεν είναι αριστοκρατικής καταγωγής στα 1000 χρόνια της ύπαρξης του Βασιλείου. Oταν σκοτώνεται η βασίλισσα κατά την χρίση του, με τρόπο που τον εμφανίζει ως υπεύθυνο, ο Μπάλιστερ γίνεται φυγάς και προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, με την -αθέμιτη του- βοήθεια της Νιμόνα (Κλόι Γκρέις Μορέτζ), ενός ατίθασου κοριτσιού που μυστηριωδώς μεταμορφώνεται σε ό,τι θέλει.

Σε έναν κόσμο που διχάζεται ολοένα και περισσότερο, μια ΛΟΑΤΚΙ+ ταινία κινουμένων σχεδίων βρίσκεται εκεί έξω για να ενθαρρύνει την αποδοχή του διαφορετικού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix