Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 23 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 23 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Λάβετε Θέσεις 607

Λάβετε Θέσεις του Θόδωρου Μαραγκού

Δεκαετία του ’70 στα Φιλιατρά του Νομού Μεσσηνίας. Μια ελληνική, επαρχιακή πολίχνη βουλιάζει στη σιωπή. Σταδιακά ερημώνει κι εγκαταλείπεται, καθώς η αστυφιλία μεσουρανεί. Οι εναπομείναντες αγρότες αγωνίζονται να πληρώσουν τα δάνειά τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ο Αντρέας, ένας ράφτης και παλιός δρομέας, τρέχει κάπου κάπου σε αυτοσχέδιους, τοπικούς αγώνες. Ωστόσο, η αναχώρηση της αδελφής του και η αφόρητη πλήξη θα τον αναγκάσουν να πάρει τις αποφάσεις του…

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Star Trek Into Darkness

Star Trek Into Darkness του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

Οταν το πλήρωμα του θρυλικού Enterprise καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που εδρεύει στην ίδια την οργάνωσή τους απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Ο Κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει επικεφαλής ενός ανθρωποκυνηγητού σε έναν εμπόλεμο κόσμο για να σταματήσει ένα άτομο - όπλο μαζικής καταστροφής. Καθώς οι ήρωές μας εμπλέκονται σε ένα στρατηγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, φιλίες θα καταστραφούν και θυσίες θα πρέπει να γίνουν από τη μόνη οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το ίδιο το πλήρωμά του. Space:The Final Frontier. Ετοιμοι;

Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς με την πρώτη ταινία της σειράς, δεν διαψεύδονται στη συνέχεια της. Το «Into Darkness» είναι εδώ για να ικανοποιήσει εξίσου τους geeks και τους τυχαίους θεατές. Πηγαίνοντας το Enterprise ένα βήμα πιο πέρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στον Alpha

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 607

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

Ενα μεγάλο, γοτθικό κτίσμα στις ακτές της Ουαλίας, στέκεται όρθιο σαν ένα άδειο κουφάρι, κατεστραμμένο από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκόσμιου. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει όταν ο έφηβος Τζέικ και ο πατέρας του το επισκέπτονται, στο σήμερα. Οταν όμως ο Τζέικ πηγαίνει εκεί μόνος του για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιτακτική εξερεύνηση, το κτίσμα ξαναπαίρνει ζωή: ο χρόνος επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και το ιδιόμορφο οικοτροφείο, με τον πλούσιο κήπο, γεμίζει από παιδιά. Παράξενα παιδιά, το καθένα με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες, που ζουν κάτω από την επίβλεψη της αλλόκοτης και συναρπαστικής Μις Πέρεγκριν, με τα μαύρα ρούχα και την πίπα. Ολα μοιάζουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε στον Τζέικ ο αγαπημένος του παππούς πριν βρεθεί μυστηριωδώς δολοφονημένος: τακτικός επισκέπτης του σπιτιού πριν καταταγεί στην αεροπορία στον πόλεμο. Οταν βραδιάζει και πλησιάζει η ώρα του βομβαρδισμού, η Μις Πέρεγκριν σταματά το χρόνο, ξαναγυρίζει το ρολόι της στο πρωί και η μέρα ξαναξετυλίγεται, με ασφάλεια και χαρά.

Μόνο ο Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να διασκευάσει το best-seller του Ράνσομ Ριγκς, αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν διαφορετικοί. Αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

argentina 1985

Argentina, 1985 του Σαντιάγο Μίτρε

Μπορεί η στρατιωτική δικτατορία που επέβαλε το πραξικόπημα του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα το 1976 να έφτασε στο τέλος με τις ελεύθερες εκλογές του 1983, όμως η πρώτη αληθινή ανάσα που θα έπαιρνε η χώρα μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της εξουσίας, θα ήταν με την δίκη των ενορχηστρωτών του πραξικοπήματος, από ένα πολιτικό δικαστήριο της χώρας. Οταν η στρατιωτική δικαιοσύνη αρνείται να δικάσει τα «δικά της παιδιά» για τις πράξεις τους, η νεόκοπη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας θα αναθέσει σε ένα πολιτικό δικαστήριο και στον επικεφαλής εισαγγελέα Χούλιο Στρασέρα, να φέρει τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος σε δίκη. Σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη όπου πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν την δικτατορία με συμπάθεια, επιλέγοντας να αγνοούν την φρικτή της δράση, το έργο του βετεράνου εισαγγελέα θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Με συνοδοιπόρο έναν νεαρό άπειρο συνάδελφό του τον Λουίς Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μετά βίας έχουν αποφοιτήσει από την νομική σχολή, θα δοκιμάσουν να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν ένα κατηγορητήριο που θα δικαιώσει τα θύματα και φέρει τους θύτες μπροστά στις ευθύνες τους.

Ξετυλίγοντας την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της αργεντίνικης δικτατορίας και των εισαγγελέων που την έφεραν εις πέρας, το φιλμ είναι κλασικό στη φόρμα του, συγκινητικό, αποτελεσματικό κι ελπιδοφόρο. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

a separation ένας χωρισμός 607

Ενας Χωρισμός (Nader and Simin: A Separation) του Ασγκάρ Φαραντί

Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο. Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η Σιμίν, πιέζοντας, φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά. Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Εχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να βοηθήσει στα χρέη του. Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Ανθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική.

Ενα αριστούργημα που παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Από τις ταινίες που σ' οδηγούν να βγεις βουβός από την αίθουσα, αλλά με εκκωφαντικούς διαλόγους να διαδραματίζονται στο μυαλό σου. Χρυσή Αρκτος και βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

18

18 του Βασίλη Δούβλη

Ο Μιχάλης είναι μαθητής Λυκείου σε μία υποβαθμισμένη λαϊκή συνοικία της Αθήνας. Μιας Αθήνας που πλήττεται από πολλά χειρότερα από την πανδημία. Η οικονομική κρίση έχει ροκανίσει τις αντοχές του πληθυσμού, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ηθική. Ο συλλογικός τρόμος της ανέχειας έχει δώσει λίπασμα στον φασισμό και τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν σε σκληρές ή, ακόμα χειρότερα αδιάφορες, οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο στους κόλπους του. Ετσι και οι συμμαθητές του Μιχάλη - ο Πάνος, ο Στάθης και ο Στέλιος, καθώς κι ένας εικοσάχρονος φίλος τους, ο Ηλίας, που έχει, μόλις, απολυθεί απ’ τον στρατό. Η βία των σπιτιών τους έχει μεταφραστεί σε νεοναζιστικό bullying - στο σχολείο, στο γήπεδο, στους νυχτερινούς δρόμους της πόλης με τους μετανάστες, τους γκέι, τους άστεγους. Ο Μιχάλης είναι διαφορετικός - προστατεύει από ένστικτο τους αδύναμους. Ερωτεύεται κι ονειρεύεται να γίνει 18. Θα προλάβει; Γιατί όποιος είναι διαφορετικός, γίνεται στόχος.

Ο Βασίλης Δούβλης («Επιστροφή») βουτά με το κεφάλι σε κάτι που φαίνεται πόσο τον απασχολεί, τον πονά, τον οργίζει, τον ορίζει. Τόλμη, στοργικό βλέμμα, φρέσκο νεανικό κάστινγκ, αλλά και κάποιες μικρές αδυναμίες που τις προσπερνάς, καθώς η μεγάλη εικόνα σε ανταμείβει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix