Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Batman Returns 607

Ο Μπάτμαν Επιστρέφει (Batman Returns) του Τιμ Μπάρτον

Ένα μοναχικό και παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυίας, ο Πιγκουίνος, συμμαχεί με τον δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ και ένα σατανικό σχέδιο μόλις πρόκειται να μπει σε εφαρμογή: οι δυο τους σκοπεύουν να πείσουν τους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι να εκλέξουν τον Πιγκουίνο ως δήμαρχο και κατόπιν να μετατρέψουν την πόλη σε «ναό του εγκλήματος». Όταν τα σχέδιά τους γίνονται αντιληπτά από τη Σελίνα Κάιλ, τη συνεσταλμένη γραμματέα του Σρεκ, ο τελευταίος την πετά, στην κυριολεξία, από το παράθυρο. Όμως η Σελίνα γλιτώνει από θαύμα και οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Τώρα πια είναι η αδίστακτη Κατ Γούμαν, που συμμαχεί με τον Πιγκουίνο και τον Σρεκ, για να εκπληρώσει τα δικά της εκδικητικά σχέδια. Δεν θα διστάσει να συμβάλει στην εδραίωση ενός καθεστώτος πανικού στην Γκόθαμ Σίτι. Βέβαια και οι τρεις τους γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Μπάτμαν, που μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.30 στο Star

περσεφόνη

Περσεφόνη του Κώστα Αθουσάκη

Μια ελληνο-ιαπωνική σινε-οπερέτα, όπου ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μιας ομάδας γυναικών από την Ιαπωνία, καθώς η άφιξη του ξένου άντρα αναστατώνει τα μέλη της οικογένειας του ξενώνα «Persephone» και τα αναγκάζει να ταυτιστούν με τη μοίρα των ηρώων του μύθου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

Atomic Blonde 607

Atomic Blonde του Ντέιβιντ Λιτς

Βερολίνο, αρχές Νοεμβρίου 1989. Λίγες μέρες πριν την πτώση του Τείχους κι ενώ όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε πολιτικό και διπλωματικό πυρετό, η Βρετανίδα Λορέν Μπρότον, μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6 προσγειώνεται στο επίκεντρο των κοσμοϊστορικών γεγονότων με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της (με τον οποίο τη συνέδεε ένα ρομαντικό παρελθόν) και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα με τα ονόματα όλων των διπλών πρακτόρων, για την οποία όλες οι μυστικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων πλευρών κυριολεκτικά και μεταφορικά θα σκότωναν. Θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή της, όταν όλος ο κόσμος δείχνει να καταρρέει;

Η Σαρλίζ Θερόν, ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ένα κινηματογραφικό είδος από μόνη της - σε ένα new wave, κομιξάδικο, σέξι και γρήγορο θρίλερ με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 01.15

Catch me if you can

Πιάσε Με, Αν Μπορείς (Catch Me If You Can) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Άμπιγκνεϊλ, έναν δεξιοτέχνη των πλαστογραφήσεων ο οποίος μέχρι τα 21 του χρόνια είχε ήδη καταφέρει να υποδυθεί, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας, τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο. Ο πράκτορας Χάνρατυ καταδιώκει τον Φρανκ επί πέντε χρόνια, όμως κάθε φορά που πλησιάζει τα ίχνη του, εκείνος βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά!

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Σκάι

the patriot

Ο Πατριώτης (The Patriot) του Ρόλαντ Εμεριχ

Η Επανάσταση αποτελεί το φόντο της ταινίας και όχι την ίδια ιστορία, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας.Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. ‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους…

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Mega

heartstopper

Heartstopper Season 2

Ο Νικ και ο Τσάρλι πλοηγούνται στη νέα τους σχέση. Η Τάρα και η Ντάρσυ αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες προκλήσεις και ο Τάο και η Ελ προσπαθούν να γίνουν κάτι περισσότερο από φίλοι. Με εξετάσεις στον ορίζοντα, μια σχολική εκδρομή στο Παρίσι και έναν χορό να προγραμματίσει, η συμμορία έχει πολλά να κάνει ταχυδακτυλουργικά καθώς ταξιδεύει στα επόμενα στάδια της ζωής, της αγάπης και της φιλίας.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix

the bear

The Bear Season 2

Ο Κάρμι και το υπόλοιπο προσωπικό της κουζίνας του, που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν, δοκιμάζονται από τις προκλήσεις του ανοίγματος του The Bear, του νέου εστιατορίου που θα πάρει τη θέση του σαντουιτσάδικου του αδερφού του. Παράλληλα, όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους, τα τραύματα και της ανησυχίες τους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+

Μια Οικογενειακή Υπόθεση

Μια Οικογενειακή Υπόθεση της Αγγελικής Αριστομενοπούλου

Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix