Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

john williams berlin

Κοντσέρτο στο Βερολίνο με Έργα του Τζον Γουίλιαμς από Επιλεγμένα Μουσικά Θέματα Ταινιών που έχει Συνθέσει

Μια ονειρική συναυλία την παραμονή της πρωτοχρονιάς μεταδίδει η Βουλή Τηλεόραση με την συνδρομή της φιλαρμονικής του Βερολίνου με επιλεγμένα μουσικά θέματα του συνθέτη Τζών Γουίλιαμς από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες στις οποίες συμμετείχε ως μουσουργός μαζί με άλλες εκλεκτές συνθέσεις του υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Η συναυλία ξεκινά με την «Ολυμπιακή φανφάρα» από τους ολυμπιακούς αγώνες του 1984 στο Λος Αντζελες ως αναφορά στο ελληνικό Ολυμπιακό και αμφικτυωνικό πνεύμα τονίζοντας τη σημασία και αποστολή διατήρησης της ειρήνης στον κόσμο, ενώ ακολουθούν μουσικά αποσπάσματα από τις επαφές τρίτου τύπου και τη Σουίτα από την ταινία ο «Μακρινός Ορίζοντας», που συνειρμικά συνδέεται με τα διαχρονικά θέματα της ξενιτειάς και της νέας ελπίδας για τον κόσμο. Ακολουθούν θέματα από την αναζήτηση της φιλοσοφικής λίθου και του ελιξιρίου της ζωής σαν τον πνευματικό σπινθήρα στα βάθη κάθε ύπαρξης που ωθεί το καθετί προς την τελειοποίηση, και αποσπάσματα από το Τζουράσικ Πάρκ. To θέμα αγάπης της Μάριον από την ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς- οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού». Το θέμα του Χαν και του Γιόντα από τον «Πόλεμο των άστρων» με την αναθύμηση των αποστολών του ανθρώπου σε σχέση με την ελευθερία στους γαλαξίες, την ελεγεία για βιολοντσέλο και Ορχήστρα, το ιπτάμενο θέμα οκτώ μέτρων σε κυκλική μορφή ροντό από τον ΕΤ τον εξωγήϊνο και τέλος το εμβατήριο της φανταστικής αυτοκρατορίας.

Η συναυλία θα προβληθεί στις 22.15 στο Κανάλι της Βουλής

Kingsman The Golden Circle 607

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος (Kingsman: The Golden Circle) του Μάθιου Βον

Oταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Eγκσι.

Δεύτερη περιπέτεια βασισμένη στο κόμικ με τίτλο «The Secret Service» από τους Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Με έξτρα all-star cast κι όλα στο «ακόμη περισσότερο». Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

The Whole Nine Yards

Ο Μαφιόζος Της Διπλανής Πόρτας (The Whole Nine Yards) του Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

Queen of Hearts

Η Βασίλισσα της Καρδιάς (Dronningen) της Μέι ελ-Τούκι

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί. Η σχέση του νεαρού Γκούσταβ με τον πατέρα του είναι τεταμένη και η Ανα θέλοντας να προσπαθήσει να «γίνουν οικογένεια» θα τον εκβιάσει όταν εκείνος θα σκηνοθετήσει μια ληστεία στο σπίτι και η Ανα θα ανακαλύψει φυσικά την αλήθεια. Ομως αυτό το παιχνίδι δύναμης κι εξουσίας, θα είναι απλά η σπίθα που θα ωθήσει την σχέση τους στα άκρα όταν η ενήλικη γυναίκα θα αποπλανήσει τον γιο του άντρα της.

Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας είναι ένα καλοφτιαγμένο glossy οικογενειακό μελόδραμα με ελαφρώς risque θεματική και μια επίγευση τραγωδίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Killing Eve 2

Killing Eve

Βραβευμένη σειρά, 4 κύκλων, βασισμένη στα μυθιστορήματα του Λιούκ Τζένινγκς που επικεντρώνεται σε δυο γυναίκες. Η Ιβ μια γυναίκα πανέξυπνη, αξιωματικός ασφαλείας της ΜΙ5 που η δουλειά του γραφείου δεν εκπληρώνει το όνειρό της να γίνει κατάσκοπος. Η Βιλανέρ είναι μια δαιμόνια, ταλαντούχα δολοφόνος που λατρεύει την πολυτέλεια που της προσφέρει η βίαιη δουλειά της. Η σειρά ξεπερνά τα όρια του θρίλερ κατασκοπείας, καθώς δυο πανέξυπνες γυναίκες που έχουν εμμονή η μια για την άλλη βρίσκονται αντιμέτωπες και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix