Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


black mirror

Black Mirror

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει κάθε πτυχή της ζωής μας πριν να προλάβουμε να τη σταματήσουμε και να την αμφισβητήσουμε. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε γραφείο, σε κάθε χέρι, μια οθόνη, ένα smartphone, ένας μαύρος καθρέφτης της ύπαρξής μας στον 21 αιώνα. Έχουμε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει χώρος στον εγκέφαλο για να απορροφήσουμε κάτι περισσότερο από ένα tweet 140 χαρακτήρων. H σειρά Μαύρος Καθρέφτης εκφράζει την ανησυχία μας για τον σύγχρονο κόσμο.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα απόψε στις 00.50 στην ΕΡΤ 1

desperado

Ντεσπεράντο (Desperado) του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο σκηνοθέτης που χαρακτηρίστηκε ως "η νέα ελπίδα του Χόλιγουντ", φτιάχνει τη συναρπαστική συνέχεια του "Ελ Μαριάτσι", της ταινίας που τον εκτόξευσε στο χώρο του μύθου, δίνοντάς της μιαν άλλη διάσταση. 'Ενας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας "μαριάτσι" (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων. Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Mega

armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

dracula netflix main

Δράκουλας (Bram Stoker's Dracula) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ταξιδεύει από τα Καρπάθια στο Λονδίνο σκορπίζοντας τον τρόμο. Τα θύματά του τον υπακούουν υπνωτισμένα, ανίκανα να αντισταθούν στην δαιμονική του γοητεία. Αλλά κι αυτός είναι θύμα του έρωτα, μαγεμένος από μία αγγλίδα, σωσία της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε, πριν... τέσσερις αιώνες. Ο κόμης Δράκουλας έρχεται στο Λονδίνο για να πεθάνει από έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

snake eyes

Snake Eyes του Μπράιαν Ντε Πάλμα

Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του θα αλλάζει ξαφνικά, όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και μεγαλύτερο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς. Όταν πια συνειδητοποιήσει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης χωρίς προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει στον πιο θανάσιμο κίνδυνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

climax main

Climax του Γκασπάρ Νοέ

Οι χορευτές, τα βινύλια, μια σανγκρία, τα κορίτσια, ένα παιδί, μια σημαία, μια σανγκρία, ένας διάδρομος, ένας καθρέφτης, ένα δάσος, μια σανγκρία, τα γέλια, το χιόνι, οι κραυγές, μια σανγκρία, οι χορευτές, μια γιορτή, ο Dj Daddy, μια σανγκρία, τα κορίτσια, μια σημαία, ένας διάδρομος, ένα μαχαίρι, ένας καθρέφτης, το αίμα...

Φανταστείτε ένα «Step Up» που διαδραματίζεται στον έβδομο κύκλο της κόλασης και θα πάρετε μια καλή ιδέα για την πιο απολαυστική και σίγουρα την καλύτερη ταινία που γύρισε ο Γκασπάρ Νοέ εδώ και χρόνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

saltburn

Saltburn της Εμεραλντ Φένελ

Παλεύοντας να βρει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο φοιτητής Ολιβερ Κουίρκ παρασύρεται στον κόσμο του γοητευτικού και αριστοκράτη Φίλιξ Κάτον, ο οποίος τον προσκαλεί στο Saltburn, το αχανές κτήμα της εκκεντρικής οικογένειάς του για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

American Animals 607

Μια Αμερικάνικη Ληστεία (American Animals) του Μπαρτ Λέιτον

Το 2004, δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρανσιλβάνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, ο καλλιτέχνης, εσωστρεφής Σπένσερ και ο φαφλατάς, loud Γουόρεν, που παλεύει να κρατήσει την αθλητική υποτροφία του, έχουν μια παράτολμη ιδέα: να κλέψουν από τη βιβλιοθήκη τα «Πουλιά της Αμερικής» και, επί τη ευκαιρία, την «Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου που βρίσκεται επίσης εκεί. Είναι έτοιμοι να υπερπηδήσουν τα δυο βασικά εμπόδια: πώς θα πουλήσουν τα τόσο σπάνια, εμβληματικά βιβλία; Εχουν μια άκρη στο Αμστερνταμ. Πώς θα σχεδιάσουν τη ληστεία; Θα δουν πολλά heist movies. Κι αυτό και κάνουν, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

H αληθινή ιστορία για μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία της Αμερικής, μια απολαυστικά μεταμοντέρνα ταινία για τις διαφορετικές όψεις της αλήθειας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix