Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 14 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 14 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Imaginary Heroes

Οικογενειακά Μυστικά (Imaginary Heroes) του Νταν Χάρις

Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία. Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία. Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει το γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη. Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Two faces of January

Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (The Two faces of January) του Χοσέιν Αμίνι

Ελλάδα, 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ, και η σύζυγος του Κολέτ, φτάνουν στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ, έναν νεαρό Αμερικάνο, που εργάζεται εκεί ως ξεναγός, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει να εξαπατά τουρίστες. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ, και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο. Δεν είναι όλα όμως όπως φαίνονται. Όταν τους επισκέπτεται, ο Τσέστερ ζητά από το Ράινταλ, να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν φαινομενικά αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι μόλις του επιτέθηκε. Συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα εναλλάσονται, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο, κι ανίκανο να αντιδράσει.

Διασκευάζοντας το βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ο Χοσεΐν Αμινί πετυχαίνει την αναπαράσταση της εποχής και μια παλιομοδίτικη αίσθηση αγωνίας, αν και μένει λίγο περισσότερο στην επιφάνεια της ιστορίας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

ενας καταδικασμενος σε θανατο δραπετευσε

Ενας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε (Un condamné à mort s'est échappé) του Ρομπέρ Μπρεσόν

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του μέλους της Γαλλικής Αντίστασης Αντρέ Ντεβινί, που κρατήθηκε στη φυλακή Μονλύκ της Λυών από τη Γκεστάπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

billy elliot 607

Μπίλι Ελιοτ, Γεννημένος Χορευτής (Billy Elliot) του Στίβεν Ντάλντρι

Μια φορά την εβδομάδα ο εντεκάχρονος Μπίλι παίρνει 50 πένες για να παρακολουθήσει μάθημα πυγμαχίας αλλά δεν σημειώνει πρόοδο. Απογοητευμένος, ανακαλύπτει ότι συμπαθεί περισσότερο το μπαλέτο. Έτσι παρακολουθεί κρυφά μαθήματα σε μια τάξη γεμάτη κορίτσια τις ώρες που υποτίθεται ότι μαθαίνει πυγμαχία. Ο Μπίλι αποδεικνύεται ταλέντο στο χορό και γίνεται ο προστατευόμενος της καθηγήτριάς του. Είναι μάλιστα τόσο καλός που εκείνη θέλει να τον στείλει σε διαγωνισμό ταλέντων. Εκείνος όμως προσπαθεί να το κρύψει από τον χήρο πατέρα του και τον αδελφό του. Δεν θα τους άρεσε να μάθαιναν ότι τα χρήματα της πυγμαχίας πήγαν σε όχι και τόσο ανδροπρεπή μαθήματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

Creed 607

Κρίντ, Η Γέννηση Ενός Θρύλου (Creed) του Ράιαν Κούγκλερ

O Aπόλο Κριντ, ο πιο θρυλικός, τίμιος αντίπαλος και φίλος του Ρόκι Μπαλμπόα, έχει ένα νόθο γιο. Ο ίδιος δεν γνώριζε για τον πατέρα του, όμως η πυγμαχία είχε πάντα το ξεκάθαρο αποτύπωμά της στο DNA του: όταν η Mάρι-Αν, η χήρα του Κριντ, τον αποφυλακίζει από το αναμορφωτήριο και τον υιοθετεί, ο μικρός Αντόνις (Αδωνης) Κριντ φοράει ήδη περήφανα το μαυρισμένο του μάτι. Για αυτό κι ο ξαφνικός πλούτος, η μόρφωση ή οι ευκαιρίες για μία άλλη ζωή δεν μπορούν να αλλάξουν τον προσανατολισμό που του επιβάλλει το αίμα του: δέκα χρόνια μετά και παρά την παθιασμένη αντίρρηση της θετής του μητέρας που ξέρει τι σημαίνει η ζωή στο ρινγκ, ο Αντόνις εγκαταλείπει την ηλιόλουστη Καλιφόρνια για να ψάξει το θρυλικό γυμναστήριο του Μίκι στη Φιλαδέλφεια, αλλά και το φίλο του πατέρα του, τον Ρόκι. Να τον πείσει να τον προπονήσει. Οι αντιστάσεις του δεύτερου, ο οποίος έχει κρεμάσει τα γάντια του από καιρό, λυγίζουν όταν μαθαίνει ποιον έχει μπροστά του. Και παρόλο που ο πιτσιρικάς δε θέλει να κατέβει στους αγώνες με το όνομα, βαρύ σαν ιστορία, του πατέρα του, και κρατά αυτό της μητέρας του, το μαθαίνει κι ο Τύπος. Κριντ και Μπαλμπόα. Μαζί. Ξανά. Ο κόσμος της πυγμαχίας πάλλεται από ενθουσιασμό, συγκίνηση και νοσταλγία. Κι ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά...

Ο 29χρονος σκηνοθέτης Ράιαν Κούγκλερ («Fruitvale Station», 2013) ήταν ενός έτους όταν έκανε πρεμιέρα το «Rocky IV». Κι όμως: ο θρύλος του underdog που νικά τους δαίμονές του εντός κι εκτός της παλαίστρας έμοιαζε να είχε πάντα το ξεκάθαρο αποτύπωμά του στο DNA του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται απόψε στις 22.50 στο Star

what lies beneath

Ενοχο Μυστικό (What Lies Beneath) του Ρόμπερντ Ζεμέκις

Ο Νόρμαν, ένας επιστήμονας γενετιστής στο Βερμόντ ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, Κλερ, στο ειδυλλιακό σπίτι τους δίπλα σε μια λίμνη. Η ήρεμη ζωή τους όμως αναστατώνεται αναπάντεχα όταν η Κλερ αρχίζει να ακούει μυστηριώδεις φωνές και να βλέπει το όραμα μιας γυναίκας. Αρχικά, ο Νόρμαν, προσπαθεί να την καθησυχάσει επιστρατεύοντας τη λογική. Όσο όμως η Κλερ επιμένει, τόσο πιο πολύ και ο ίδιος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να συνδέονται μυστηριωδώς με μια εξωσυζυγική σχέση που είχε στο παρελθόν, για την οποία η Κλερ δεν έμαθε κάτι ποτέ. Αυτό όμως τώρα φαίνεται ότι μάλλον αλλάζει.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.00 στον Σκάι

book thief

Η Κλέφτρα των Βιβλίων (The Book Thief) του Μπράιαν Πέρσιβαλ

Γερμανία 1938. Μετά το θάνατο του μικρού της αδελφού, η μητέρα της Λίζελ δίνει το κοριτσάκι της για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια. Η νέα της «μαμά» είναι μία σκληρή, ψυχρή γυναίκα που απαιτεί την τάξη και την πειθαρχία. Ο νέος μπαμπάς όμως είναι ένας γλυκός άντρας, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Γιατί οι νέοι της γονείς δεν είναι αυτό που φαίνονται: αντιστασιακοί, δεν γράφτηκαν ποτέ στους κόλπους του Γ' Ράιχ, αλλά ζουν την οικογένειά τους φιλήσυχα και με σκληρή δουλειά, κάτω από το ραντάρ του Χίτλερ. Οταν μάλιστα ο Μαξ, ένα νεαρό Εβραιόπουλο, χτυπά κυνηγημένος την πόρτα τους, η οικογένεια τον κρύβει στο υπόγειο και η Λίζελ αποκτά έναν νέο φίλο. Οταν ο Μαξ αρρωσταίνει από το κρύο στο νέο του κρυσφύγετο, η Λίζελ κλέβει βιβλία από το πλούσιο ναζιστικό σπίτι της πόλης τους, αυτό με την τεράστια βιβλιοθήκη, και του διαβάζει προσπαθώντας να τον θεραπεύσει με τη δύναμη των λέξων κι ενός μαγικού κόσμου. Και τότε η Αγγλία κυρήσσει πόλεμο...

Μεταφορά ενός διάσημου νεανικού best seller, αυτό το γλυκερό δράμα του Β' Παγκοσμίου επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά του θεατή, ακολουθώντας όλα τα κλισέ κινηματογραφικά μονοπάτια. Υποψήφιο για Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

top gun

Top Gun του Τόνι Σκοτ

Ο Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ είναι ένας παράτολμος πιλότος μαχητικών αεροσκαφών. Όταν σε μια επικίνδυνη πτήση παρακούει τις εντολές των ανωτέρων του και σώζει έναν άλλο πιλότο, οι προϊστάμενοί του αποφασίζουν να τον στείλουν για εκπαίδευση σε μια επίλεκτη σχολή πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του "Top Gun", του καλύτερου πιλότου, ο Μάβερικ δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στους στόχους του ακόμα κι αν πρόκειται για έναν μεγάλο έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Cosmote Cinema 1

The Day the Earth Caught Fire

Οταν η Γη Πήρε Φωτιά (The Day the Earth Caught Fire) του Βαλ Γκεστ

Μέσα στα έρημα γραφεία της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, ο Πίτερ Στένινγκ γράφει το σημαντικότερο άρθρο του: «Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο πλανήτης μας σώθηκε ή του απομένουν μόνο λίγες βδομάδες ζωής;» Τρεις μήνες νωρίτερα, από μια διαβολική σύμπτωση, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο ισχυρές πυρηνικές βόμβες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίσουν τον άξονά του και να επηρεάσουν την τροχιά του. Από εκεί και ύστερα, η Γη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι προσπάθειες των υπερδυνάμεων να την επαναφέρουν στην αρχική της τροχιά θα στεφθούν με επιτυχία.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix