Φεστιβάλ / Βραβεία

Μια (ελληνική) Ζέβρα προσγειώνεται στο Ανσί

of 10

Το «Νησί της Ζέβρας», η νέα μικρού μήκους του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, επιλέχθηκε από το πρόγραμμα Meet the Producers του Ανσί, του σπουδαιότερου φεστιβάλ animation.

Μια (ελληνική) Ζέβρα προσγειώνεται στο Ανσί

Σε μία κοινωνία όπου οι ηλικιωμένοι εξορίζονται στο Νησί της Ζέβρας ως μη χρήσιμοι για την κοινωνία, ένα μικρό κορίτσι αψηφά το νόμο για να βρει τον εξόριστο παππού της.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας, σε εξέλιξη, ταινίας του Αλέξανδρου Κωστόπουλου που γνωρίσαμε με το «Πρώτο Μπάνιο»: «Το Νησί της Ζέβρας» είναι το ένα από τα τρία πρότζεκτ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που επιλέχθηκαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος Meet the Producers του Φεστιβάλ Animation του Ανσί, με σκοπό την προσέλκυση διεθνών συμπαραγωγών.

Δείτε ακόμη: «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου - μόλις κυκλοφόρησε το νέο trailer!

Η είδηση έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου το πρώτο μεγάλου μήκους πρότζεκτ του Κωστόπουλου, «Αδράνεια» (“Inertia”), πήρε μέρος στο Torino Film Lab.

zebras island

Το «Νησί της Ζέβρας» παρουσιάστηκε σε πολλά εργαστήρια σεναρίου και pitching labs (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, EKOME Animation Storytelling, In The Palace Former Pitch, κ.ά.). Η ταινία χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το πρόγραμμα Μικροφίλμ της ΕΡΤ. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, η παραγωγή της Ιωάννας Σουλτάνη (SOUL Productions), ενώ το animation υλοποιείται από το studio Funny Tales.