Φεστιβάλ / Βραβεία

Το ελληνικό σινεμά διακρίνεται στην Τεργέστη

of 10

Με διακρίσεις επέστρεψαν από το Φεστιβάλ της Τεργέστης οι ελληνικές συμμετοχές μεγάλου και μικρού μήκους, ενώ ταυτόχρονα διεξήχθη και το When East Meets West για τους επαγγελματίες του σινεμά με τη συμμετοχή του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.

Το ελληνικό σινεμά διακρίνεται στην Τεργέστη

Το «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη και τα μικρού μήκους «Οχι Αύριο» της Αμερίσσας Μπάστα και «Airhostess- 737» του Θανάση Νεοφώτιστου επέστρεψαν από το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης με βραβεία.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Σπύρου Ιακωβίδη απέσπασε το Βραβείο Κοινού για μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, ενώ το «Οχι Αύριο» απέσπασε ex-aequo το Βραβείο Κοινού αλλά και το βραβείο PAG Jury Award που δίνεται από μια επιτροπή νεότητας, ηλικιών από 18 έως και 35 χρόνια στις ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίζονται. Ειδική μνεία από την επιτροπή νεότητας έλαβε και το μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου «Airhostess-737».

trieste Σπύρος Ιακωβίδης

trieste Η ομάδα του «Black Stone» στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ

trieste O Σπύρος Ιακωβίδης με τον Κεβιν Ζανς Ανσονγκ και την Ελένη Κοκκίδου

trieste H Ελένη Κοκκίδου με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Νικολέτα Ρομέο και τον Θάνο Αναστόπουλο

trieste Αμέρισσα Μπάστα

trieste Η Νικολέτα Ρομέο μα την Αμέρισσα Μπάστα στην Τελετή Λήξης

Ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ που διεξήχθη από τις 21 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, στην Τεργέστη έγινε με επιτυχία το When East Meets West, το κομμάτι για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με εργαστήρια, τμήμα συμπαραγωγών και ταινιών σε στάδιο work in progress.

trieste

Το Ελληνικό Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην ενημερωτική δράση Creative Europe Breaking News στα πλαίσια του When East Meets West. Μαζί με τα Γραφεία της Βουλγαρίας, Ιταλίας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Σερβίας και Σλοβενίας δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για τις τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης του προγράμματος Creative Europe MEDIA 2023.

Οπως αναφέρει και το Ελληνικό Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA: «Στο ασφυκτικό και γεμάτο δράσεις πρόγραμμα της διοργάνωσης η βασική ιδέα ήταν να μοιραστούμε κάποια πρόσφατα νέα όπως για το MEDIA Info Day που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στο Βερολίνο, να υπενθυμίσουμε τις διορίες των προκηρύξεων που τρέχουν και να αναφερθούμε σε κάποιες βασικές αλλαγές που έγιναν σε κάποιές από αυτές. Το απόγευμα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατ' ιδίαν συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Γραφείων.»

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και το υποπόγραμμα MEDIA, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA (υπεύθυνη: Αννα Κασιμάτη, anna.kasimati@gfc.gr)