Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα Χρυσά Βατόμουρα ζητάνε συγγνώμη για την υποψηφιότητα της Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

of 10

Αρκετοί ήταν εκείνοι που άσκησαν έντονη κρτική στα βραβεία για την υποψηφιότητα της 12χρονης ηθοποιού, με αποτέλεσμα να αποσύρουν την υποψηφιότητά της και να θέσουν, από εδώ και πέρα, ηλικιακό όριο για να είναι κάποιος υποψήφιος.

Τα Χρυσά Βατόμουρα ζητάνε συγγνώμη για την υποψηφιότητα της Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

Την Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα 2023, για τις χειρότερες ταινίες, αλλά και ερμηνείες, της χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές, και πιο συγκεκριμένα σε εκείνη της Χειρότερης Ηθοποιού, υπήρχε και το όνομα της 12χρονης ηθοποιού Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ για το «Firestarter», η οποία ήταν υποψήφια για δυο βραβεία, αλλά με τον συμπρωταγωνιστή της Ζακ Εφρον να μην είναι μέσα σε κάποια από τις κατηγορίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετό απλό κόσμο, αλλά και από την βιομηχανία, να ασκήσουν έντονη κριτική στα Razzies με πολλούς να το θεωρούν τελείως λάθος. Μεταξύ εκείνων που επέκριναν την υποψηφιότητα της Αρμστρονγκ ήταν ο πρώην παιδί ηθοποιός Ντέβον Σάουα, ο οποίος φέρεται να έγραψε στο Twitter: «τα Razzies διοικούνται από άψυχους ανθρώπους. Υποψηφιότητα 12χρονου; Γ*μα τους. Αυτό το παιδί θα μπορούσε να γίνει καταπληκτικό, αν δεν είχατε μπει στο μυαλό του». (Φαίνεται ότι ο Σάουα διέγραψε το tweet του.)

Διαβάστε ακόμα: Βραβεία Οσκαρ 2023: Οι υποψηφιότητες

firestarter

Και ο ηθοποιός Τζούλιαν Χίλαρντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «WandaVision» και το «Doctor Strange in the Multiverse of Darkness», εξέφρασε την υποστήριξη του στην Αρμστρονγκ, με το παρακάτω tweet.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιδρυτής των Χρυσών Βατόμουρων, Τζον Γουίλσον, να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, να αποσύρει την υποψηφιότητα της Αρμστρονγκ και να θέσει ως όριο ηλικίας υποψηφιότητας για τα βραβεία 18 χρονών και πάνω. Διαβάστε παρακάτω την δήλωσή του.

Μερικές φορές, κάνεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι. Τότε σου την λένε γι’ αυτό. Τότε το καταλαβαίνεις. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν τα Razzies εξαρχής.

Η πρόσφατη έγκυρη κριτική για την επιλογή της 11χρονης Αρμστρονγκ ως υποψήφια για ένα από τα βραβεία μας, έφερε στην προσοχή μας το πόσο αναίσθητοι ήμασταν σε αυτήν την περίπτωση. Ως αποτέλεσμα, αφαιρέσαμε το όνομα της Αρμστρονγκ από την τελική ψηφοφορία που θα ψηφίσουν τα μέλη μας τον επόμενο μήνα. Πιστεύουμε επίσης ότι οφείλουμε μια δημόσια συγγνώμη στην δεσποινίς Αρμστρονγκ και θέλουμε να πούμε ότι μετανιώνουμε για οποιοδήποτε κακό που υπέστη ως αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Εχοντας μάθει το μάθημά μας από αυτό, θα θέλαμε επίσης να ανακοινώσουμε ότι, από εδώ και πέρα, υιοθετούμε μια Οδηγία Ψηφοφορίας που αποκλείει κάθε ηθοποιό ή σκηνοθέτη κάτω των 18 ετών να ληφθεί υπόψη για τα βραβεία μας.

Ποτέ δεν είχαμε σκοπό να θάψουμε την καριέρα κανενός. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Βραβείο Redeemer. Ολοι κάνουμε λάθη, συμπεριλαμβανομένων και εμάς.

Δεδομένου ότι το σύνθημά μας είναι «Αποδέξου τα κακά σου», συνειδητοποιούμε ότι και εμείς οι ίδιοι πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό.

Με εκτίμηση,
Τζον Γουίλσον, Χρυσά Βατόμουρα