Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Ο Μπεν Αφλεκ κι ο Ντέιβιντ Φίντσερ ψάχνουν μαζί το «Κορίτσι»

of 10

Για χάρη του Ντέιβιντ Φίντσερ και της επόμενης ταινίας του, ο Μπεν Αφλεκ βάζει προσωρινά στον πάγο το επόμενο σκηνοθετικό του σχέδιο μετά το «Argo».

Ο Μπεν Αφλεκ κι ο Ντέιβιντ Φίντσερ ψάχνουν μαζί το «Κορίτσι»

Εχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια ότι ο Μπεν Αφλεκ είναι μάλλον καλύτερος ως σκηνοθέτης, παρά ως ηθοποιός, παρότι κι αυτό έχει να κάνει με το… ποιος τον σκηνοθετεί. Ετσι, η ιδέα να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ μοιάζει μάλλον πετυχημένη. Ο λόγος γίνεται για το «Gone Girl», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν, το οποίο διασκευάζει σε σενάριο η ίδια.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη του Μισούρι, όπου έχουν εγκατασταθεί ο Νικ και η Εϊμι, θέλοντας να ξεφύγουν από την ένταση της Νέας Υόρκης. Το 35χρονο παντρεμένο ζευγάρι μοιάζει να τα έχει όλα και να ζει μια τέλεια ζωή. Μέχρι που, ανήμερα στην 5η επέτειο του γάμου της, η Εϊμι εξαφανίζεται, άγνωστο πώς και για πού, αφήνοντας στο σπίτι τους σημάδια βίαιης πάλης. Ο Νικ αυτομάτως θεωρείται ο βασικός ύποπτος, αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αναλαμβάνει να βρει τη γυναίκα του και να το αποδείξει.

Το μυθιστόρημα της Φλιν κυκλοφόρησε το 2012 (τρίτη συγγραφική δουλειά της τηλεοπτικής κριτικού του Entertainment Weekly, μετά τα θρίλερ «Sharp Objects» και «Dark Places» που βρίσκονται και τα δυο σε διαδικασία κινηματογραφικής μεταφοράς) και, σχεδόν ακαριαία, η Ρις Γουίδερσπουν αγόρασε τα δικαιώματα της διασκευής του best seller για το σινεμά, αποφασισμένη να το κάνει ταινία, όχι ως ηθοποιός, αλλά ως παραγωγός. Διαβάστε περισσότερα για το «Gone Girl» εδώ.

Παρότι η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει την Εϊμι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ο Μπεν Αφλεκ έκλεισε με την παραγωγό εταιρεία Warner Bros το ρόλο του Νικ, αναλαμβάνοντας έναν ακόμα ρόλο ως ηθοποιός, πριν προχωρήσει στην επόμενη σκηνοθετική δουλειά του, το «Live by Night» (διαβάστε περισσότερα εδώ), βασισμένη στο βιβλίο του Ντένις Λεχέιν.

Για τον Ντέιβιντ Φίντσερ είναι πια αποφασισμένο ότι το «Gone Girl» θα είναι η επόμενη ταινία του, πριν τις «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα». Οσο για τον Μπεν Αφλεκ, προς το παρόν έχει να ολοκληρώσει μια παρτίδα πόκερ με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, στο «Runner Runner».