Φεστιβάλ / Βραβεία

Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

of 10

To Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών με δύο ταινίες, τρανταχτά δείγματα μιας αδιαμφισβήτητης αναζωογόνησης του σύγχρονου ισπανικού ντοκιμαντέρ.

Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

To Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών με δύο από τα πιο δημιουργικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τελευταία, το «Tolyatti Adrift» (συμμετοχή στα Φεστιβάλ Visions du Réel, Hot Docs, DOKLeipzig κ.α.) και το «Magaluf Ghost Town» (Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), τρανταχτά δείγματα μιας αδιαμφισβήτητης αναζωογόνησης του σύγχρονου ισπανικού ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα παρουσιάσει εργαστήριο η σκηνοθέτης του «Tolyatti Adrift», Λόρα Σιστερό μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας και σκηνοθέτη Κάρλος Μουνιόθ-Κιντέρο για τη σχέση της στατικής φωτογραφίας με την κινηματογραφική φωτογραφία του ντοκιμαντέρ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Exile Room

Tolyatti

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 21.00 | Tolyatti Adrift της Λόρα Σιστερό (2022, 70')

Το Τολιάτι, μια πόλη-ορόσημο για τη σοβιετική δόξα, έχει πλέον μετατραπεί σε ρωσικό Ντιτρόιτ, ένα μέρος δίχως μέλλον που μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κόλασης. Με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα, έχει αναγκάσει τους εφήβους να εφεύρουν νέους τρόπους διαφυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα, με αποκορύφωμα την «Boyevaya Klassika». | Η προβολή θα γίνει παρουσία της Λόρα Σιστερό και θα ακολουθήσει Q & A.

sistero

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου (16:30 - 19:30) | Εργαστήριο Φωτογραφίας: Still or Moving?

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαθανατίσει κανείς την πραγματικότητα; Με φωτογραφική μηχανή ή βίντεο κάμερα; Η σκηνοθέτης και φωτογράφος Λόρα Σιστερό και ο διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ Κάρλος Μουνιόθ Γκομέζ - Κιντέρο θα διδάξουν ένα διήμερο, πρακτικό εργαστήριο βίντεο και φωτογραφίας που θα απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα: στατικό ή κινούμενο; | Το εργαστήριο θα γίνει στα αγγλικά.| Δηλώστε συμμετοχή εδώ για το εργαστήριο.

magaluf

Πέμπτη 8 Δκεεμβρίου στις 21:00 | Magaluf Ghost Town (2021) του Μιγκέλ Ανχελ Μπλάνκα, 90'

Παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται στην ακτογραμμή των Βαλεαρίδων! Κάθε καλοκαίρι, ένα εκατομμύριο τουρίστες κατακλύζουν τους δρόμους της Μαγκαλούφ σαν φαντάσματα, μετατρέποντας την κατά τα άλλα νυσταλέα επαρχιακή πόλη σε ξέφρενο καλοκαιρινό λούνα παρκ όπου όλα επιτρέπονται.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Acción Cultural Española (AC/E) και το Πρόγραμμα για τη Διεθνοποίηση του Ισπανικού Πολιτισμού (PICE).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Exile Room