Φεστιβάλ / Βραβεία

To 2o New Generation Film Festival είναι εδώ!

of 10

26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά σκηνοθετών το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2022, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

To 2o New Generation Film Festival είναι εδώ!

26 πρόσφατες δημιουργίες μικρού μήκους, από την υποσχόμενη νέα γενιά σκηνοθετών της πατρίδας μας, θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, σε δύο ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, 14-17 και 18-30.

Εξι δημιουργοί που συμμετείχαν στην περυσινή πρώτη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των νέων τους ταινιών, στο καινούριο τμήμα «Πρώτη Φορά και για Πάντα», με το κοινό να ψηφίζει και να απονείμει το βραβείο καλύτερης ταινίας.

νφφφ φίσα

«Κάθε χρόνο κι ένα βήμα μπροστά. Το βήμα για φέτος έγινε. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης, ανανεώσαμε το διαγωνιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας 22 νέους δημιουργούς αλλά και μία σχολική κινηματογραφική ομάδα, ενώ με το καινούριο τμήμα, καθιερώσαμε και τη μόνιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Ιάκωβος Γωγάκης ο οποίος παρουσίασε και το πλάνο της επόμενης διοργάνωσης, με τις πόρτες του φεστιβάλ να ανοίγουν επίσημα σε ταινίες εφήβων και νεαρών ενηλίκων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για τη στήριξη, όπως επίσης και τις δύο καταξιωμένες κυρίες του ελληνικού σινεμά, τη σκηνοθέτη- συγγραφέα Ελισάβετ Χρονοπούλου και τη διευθύντρια φωτογραφίας, Ολυμπία Μυτιληναίου, που αποδέχθηκαν την πρόταση συμμετοχής στην κριτική επιτροπή.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων:

ngff program

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το στο επίσημο site του και στη σελίδα του στο Facebook.