Φεστιβάλ / Βραβεία

Παραβίασε και η Μισέλ Γέο τους κανόνες της Ακαδημίας;

of 10

Μετά την Αντρεα Ράιζμπορο και η Μισέλ Γέο βρέθηκε στις συζητήσεις για το εάν παραβίασε τους κανόνες της Ακαδημίας, μετά από μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Παραβίασε και η Μισέλ Γέο τους κανόνες της Ακαδημίας;

Τον τελευταίο μήνα τα Οσκαρ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πολλές και διάφορες συζητήσεις γύρω από τον Α’ Γυναικείο Ρόλο κι αυτές για λάθος λόγους. Την αρχή έκανε η ηθοποιός Αντρεα Ράιζμπορο όταν η ίδια κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου από το πουθενά και κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες του ανταγωνισμού ανάμεσα στις συνυποψήφιές της, κάνοντας την Ακαδημία να διεξάγει έρευνα για τα όσα συνέβησαν. Μπορεί κάποιοι κανόνες να μην τηρήθηκαν, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Ράιζμπορο.

Ομως λίγες μέρες αφότου τελείωσε η ψηφοφορία για τα Οσκαρ, η Μισέλ Γέο προκάλεσε μια μικρή διαμάχη γύρω από τους ίδιους κανόνες, κάνοντας με μια απλή ανάρτηση στο Instagram. Χθες η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της μερικά screenshots (η ανάρτηση έχει πλέον διαγραφεί) από ένα πρόσφατο άρθρο της Vogue μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίσει μια μη λευκή ηθοποιός το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου. Αν και αυτό δεν είναι φυσικά κάτι μεμπτό, αλλά οι εικόνες που ανέβασε από το άρθρο αναφέρονται στην Κέιτ Μπλάνσετ και προτείνουν στους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν δύναμη του για να σιγουρευτεί ότι θα κερδίσει ο Γέο και όχι η Μπλάνσετ.

Διαβάστε ακόμα: «Τα Πάντα Ολα»... γράφουν ιστορία στα SAGs

michelle yeoh

Οπως επισημαίνει το Daily Beast, αυτό όντως θέτει υπό αμφισβήτηση τους κανόνες για την συγκεκριμένη κατηγορία, οι οποίοι πλέον έχουν γίνει ευρέως γνωστοί μετά και το όσα συνέβησαν με την Ράιζμπορο. Βέβαια το μόνο που έκανε η Γέο ήταν να μοιραστεί ένα άρθρο που αναφέρονταν στον μεγαλύτερο αντίπαλό της για το βραβείο, την Κέιτ Μπλάνσετ. Η Γέο δεν έγραψε τα συγκεκριμένα λόγια αλλά ούτε είπε στους ψηφοφόρους να ακολουθήσουν αυτή την τακτική. Απλά ανέβασε τις εικόνες λίγες ώρες όμως πριν κλείσει η ψηφοφορία.

Αν και δεν πιστεύουμε πως όλο αυτό θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό (μικρό ή μεγάλο) το τελικό αποτέλεσμα, θα είναι κρίμα να αμαυρωθεί η νίκη της, ειδικά με τα όσα προηγήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, από μια, ας το πούμε, απροσεξία.