Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Μες το καταμεσήμερο; Θεατές ψήφισαν για το στόρι του σίκουελ του «Before Sunset»

of 10

Διαβάστε τι σεναριακές ιδέες επινόησαν και ψήφισαν οι φανατικοί θαυμαστές των αγαπημένων ρομαντικών κομεντί του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», στο άκουσμα ότι θα γυριστεί και τρίτη ταινία.

Μες το καταμεσήμερο; Θεατές ψήφισαν για το στόρι του σίκουελ του «Before Sunset»
«Θα χάσεις το αεροπλάνο» / «Το ξέρω...»

Πάντα αξίζει να χάσεις το αεροπλάνο για έναν άνθρωπο - όχι μόνο να το λες βέβαια, αλλά όταν έρθει η στιγμή να το κάνεις κιόλας. Κι ο Τζέσι έχασε το αεροπλάνο. Εμεινε με τη Σελίν στο Παρίσι.

Τώρα όμως τι; Τι μπορεί να αφορά η τρίτη συνέχεια του αγαπημένου δίπτυχου ρομάντζου του Λινκλέιτερ «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα»; Κινηματογραφικό αμερικανικό site προκήρυξε διαγωνισμό για την καλύτερη σεναριακή ιδέα και ... ούτε που περίμενε τέτοια ανταπόκριση!

Ιδού μερικές από τις προτάσεις, αλλά και τα αιτήματα, των φανς:

  • Να επιλεχτεί ως τόπος διαμονής του ζευγαριού η Νέα Υόρκη. «Ο Γούντι Αλεν την έχει παρατήσει αλλά εμάς μας λείπει...»
  • Ο γάμος τους να περνάει τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα ζευγάρια. Κάθε άλλη ζαχαρωμένη λύση θα πρόδιδε το ρεαλισμό των πρώτων ταινιών.
  • Κάποιοι φαν, συντονισμένοι με το βαμπιρένιο ρεύμα της εποχής, πρότειναν τη λύση «After Twilight», όπου οι εραστές θα ζουν τις ρομαντικές βόλτες τους αιώνια.
  • Αλλοι ειρωνεύτηκαν το γεγονός με την ιδέα «After Taxes», όπου ο Τζέσι και η Σελίν συνειδητοποιούν στεγνά ότι η οικονομική κρίση τους αναγκάζει σ' ένα ακόμα σίκουελ.
  • Στο ίδιο πνεύμα και η ιδέα/παρότρυνση ενός θεατή «...μήπως να ακυρώναμε αυτή την παραγωγή Πριν Χαλάσουμε Κάτι Ομορφο»

Δύο ήταν οι συμμετοχές που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό ιδεών:

Η πρόταση «Before Sunday» περιγράφει τη ζωή τους στο Λονδίνο, παντρεμένοι, προσπαθώντας ανώφελα να κάνουν ένα παιδί, ταξιδεύοντας συνέχεια για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ενα Σάββατο, μοιράζονται ένα ταξί προς το αεροδρόμιο όπου ο καθένας θα φύγει για διαφορετικό προορισμό κι εκεί θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ο ένας χωρίς τον άλλον.

Και ο νικητής/νικήτρια, ξεκάθαρα μέγας φαν του Λινκλέιτερ, έγραψε:

«Η ιδέα μου περιγράφει μία ταινία που θα ονομάζεται "Από το Ξημέρωμα στο Ηλιοβασίλεμα". Θα είναι prequel του "Πριν το Ηλιοβασίλεμα". Χρησιμοποιώντας την ροτοσκοπική τεχνική του «Waking Life», ο Λινκλέιτερ θα μας συστήσει τις διαφορετικές εξελίξεις της ιστορίας αν ο Τζέσι και η Σελίν είχαν συναντηθεί στην Πράγα - 6 μήνες μετά , όπως υποσχέθηκαν πριν το τέλος της πρώτης ταινίας. Η τεχνική του animation θα ταιριάξει και με την σεναριακή υφή και τη φιλοσοφία του Λινκλέιτερ: παρακολουθούμε παράλληλες ζωές και όχι την πραγματικότητα. Και επίσης θα επιτρέψει τη θέαση των πρώτων δύο ταινιών χωρίς αλλοιώσεις - ό,τι βλέπουμε μπορούμε να το ερμηνεύσουμε όπως νομίζουμε, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι συνέβη. Επέλεξα αυτή τη λύση, παρόλο που έχω μεγάλη περιέργεια για το πώς ο Λινκλέιτερ θα επιλέξει να δείξει το μέλλον του Τζέσι και της Σελίν. Αλλά δεν ανησυχώ: θα το δω το 2020»

Εσείς, έχετε κάποια πρόταση τώρα που γυρίζει;