Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ θα είναι φέτος η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Βενετίας

of 10

Μετά το Βερολίνο και τις Κάννες και η Βενετία έρχεται με μια πραγματικά μεγάλη ηθοποιό για πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ θα είναι φέτος η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Βενετίας

Φέτος φαίνεται πως τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ ψηφίζουν γυναίκες για προέδρους των κριτικών επιτροπών τους. Ετσι μετά το Φεστιβάλ του Βερολίνου με την Λουπίτα Νιόνγκ'ο και των Καννών με την Γκρέτα Γκέργουιγκ, έρχεται και το Φεστιβάλ της Βενετίας για να συμπληρώσει την αγία τριάδα με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

«Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μια τεράστια ηθοποιός. Απαιτητική, φιλοπερίεργη και με μεγάλη γενναιοδωρία. Μούσα πολλών σπουδαίων κινηματογραφιστών, δεν απέφυγε ποτέ την πρόσκληση νέων ή όχι και τόσο διάσημων σκηνοθετών που έχουν δει σε αυτήν την ιδανική πρωταγωνίστρια των ιστοριών τους,» δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Βενετίας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

isabelle huppert

Η Ιπέρ επεσήμανε τη «μακρά και όμορφη ιστορία» της με το φεστιβάλ. «Το να γίνεις προνομιούχος θεατής είναι τιμή», είπε. «Περισσότερο από ποτέ, ο κινηματογράφος είναι μια υπόσχεση. Η υπόσχεση να ξεφύγουμε, να αναστατώσουμε, να εκπλήξουμε, να κοιτάξουμε καλά τον κόσμο, ενωμένοι στις διαφορές των γούστων και των ιδεών μας».

Η καταξιωμένη Γαλλίδα ηθοποιός έχει μια μακροχρόνια σχέση με το Λίντο, έχοντας κερδίσει το βραβείο Coppa Volpi για καλύτερη ηθοποιό δύο φορές, πρώτα με το «Story of Women» το 1988 και στη συνέχεια με το «La Cérémonie» το 1995 σε σκηνοθεσία του Κλοντ Σαμπρόλ.

Το 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου.